Do misky dáme biely jogurt, kelímok umyjeme a naplníme ho dvakrát hladkou múkou. Pridáme k jogurtu, tiež pridáme 1/2 lyžičky jedlej sódy a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj štipku soli. Spracujeme jednotné cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrubší plát. Pomocou menšieho pohárika vykrojíme mini kolieska, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán do zlata. (Pokojne môžete použiť svoje obľúbené cesto na langoše, inšpirujte sa iba nápadom. Toto cesto je bez kysnutia a chutí naozaj každému, ale môže sa stať, že práve vám chutiť nebude, ale za vyskúšanie to stojí.)
Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a necháme vychladnúť.
Vychladnuté ozdobíme kečupom, majonézou, tatárskou omáčkou a strúhaným syrom, prípadne ešte pred zdobením ich potrieme cesnakom.
Prosím jak velké kelímky? Děkuji. Soda je nutná?