NajRecept.sk Dezerty Koláče Jednoduchý vrstvený koláč s ovocím a nadýchaným snehom.
Jednoduchý vrstvený koláč s ovocím a nadýchaným snehom.
Recept Jednoduchý vrstvený koláč s ovocím a nadýchaným snehom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Nedávno som vyskúšala tento vrstvený koláč a môžem povedať, že mal veľký úspech. Nielen u mňa, ale aj u ostatných členov rodiny. Jemné maslové cesto je v kombinácii so šťavnatým ovocím neodolateľné. Dezert môže vyzerať na prvý pohľad komplikovane, no netreba sa ničoho báť. Zvládnu ho aj začiatočníci.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.2.2025

Jednoduchý vrstvený koláč s ovocím a nadýchaným snehom.

Nedávno som vyskúšala tento vrstvený koláč a môžem povedať, že mal veľký úspech. Nielen u mňa, ale aj u ostatných členov rodiny. Jemné maslové cesto je v kombinácii so šťavnatým ovocím neodolateľné. Dezert môže vyzerať na prvý pohľad komplikovane, no netreba sa ničoho báť. Zvládnu ho aj začiatočníci.

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
250 g
maslo
6 ks
žĺtok
3 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
3 lyžičky
prášok do pečiva
podľa potreby
kakao

Sneh:

6 ks
bielok
1 a 1/2 hrnčeka
kryštálový cukor

Ďalej:

1 kg
bobuľové ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Patríte k milovníkom experimentovania v kuchyni alebo len chcete vyskúšať niečo nové? Tento vrstvený koláč sa vám určite zapáči. Použiť doň môžete akékoľvek ovocie podľa svojej vlastnej chuti. Najlepšou voľbou je však bobuľové, ktoré je mierne kyslé.

  1. Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor, prášok do pečiva a vypracujeme pevné cesto.
  2. Hotové cesto rozdelíme na tri časti a dve zafarbíme kakaom.
  3. Bielky vyšľaháme s cukrom do pevného snehu.
  4. Menší plech vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme olejom a na dno nastrúhame biele cesto. Na to dáme trochu ovocia, nastrúhame tmavé cesto a znova poukladáme ovocie.
  5. Na ovocie nanesieme sneh z bielkov, nastrúhame tmavé cesto, ktoré nám zostalo a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 40 až 50 minút.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť a následne ho nakrájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky. Pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom a dekorovať čerstvým ovocím. A v prípade, že by ste chceli, aby bol koláč šťavnatejší, medzi biele a čokoládové cesto, ktoré uložíte na spodok plechu, môžete dať okrem ovocia aj džem.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár