Nedávno som vyskúšala tento vrstvený koláč a môžem povedať, že mal veľký úspech. Nielen u mňa, ale aj u ostatných členov rodiny. Jemné maslové cesto je v kombinácii so šťavnatým ovocím neodolateľné. Dezert môže vyzerať na prvý pohľad komplikovane, no netreba sa ničoho báť. Zvládnu ho aj začiatočníci.
Nedávno som vyskúšala tento vrstvený koláč a môžem povedať, že mal veľký úspech. Nielen u mňa, ale aj u ostatných členov rodiny. Jemné maslové cesto je v kombinácii so šťavnatým ovocím neodolateľné. Dezert môže vyzerať na prvý pohľad komplikovane, no netreba sa ničoho báť. Zvládnu ho aj začiatočníci.
Patríte k milovníkom experimentovania v kuchyni alebo len chcete vyskúšať niečo nové? Tento vrstvený koláč sa vám určite zapáči. Použiť doň môžete akékoľvek ovocie podľa svojej vlastnej chuti. Najlepšou voľbou je však bobuľové, ktoré je mierne kyslé.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a následne ho nakrájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky. Pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom a dekorovať čerstvým ovocím. A v prípade, že by ste chceli, aby bol koláč šťavnatejší, medzi biele a čokoládové cesto, ktoré uložíte na spodok plechu, môžete dať okrem ovocia aj džem.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste