NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Jednoduchý sypaný makovník
Jednoduchý sypaný makovník
Recept Jednoduchý sypaný makovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Makovníček, ten sa veru vydaril. Jeden z mojich obľúbených receptov na makový závin. Plnku netreba variť, jednoducho ju nasypete na cesto a je hotovo. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   15.9.2020

Jednoduchý sypaný makovník

Makovníček, ten sa veru vydaril. Jeden z mojich obľúbených receptov na makový závin. Plnku netreba variť, jednoducho ju nasypete na cesto a je hotovo. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

500 g
hrubá múka
40 g
droždie
300 ml
mlieko
60 g
kryštálový cukor
80 ml
olej

Náplň:

250 g
mak
250 g
kryštálový cukor
trocha
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do veľkej misy dáme múku, do stredu urobíme jamku, nalejeme teplé mlieko, pridáme cukor, olej, droždie a necháme chvíľu odstáť. Vzíde kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každý plát rozvaľkáme, posypeme makovou náplňou (iba zmiešame mak s cukrom). Pokvapkáme olejom. Cesto s plnkou zrolujeme do závinu.
  3. Záviny preložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Ešte pred pečením nezabudnite záviny popichať vidličkou alebo špáradlom, aby počas pečenia nepopraskali. Necháme ešte kysnúť cca 15 minút.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  5. Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár