Nedávno som robila svoje úplne prvé šišky. Na skúšku som spravila len polovičnú dávku, no tak sa podarili, že nabudúce spravím z úplne celej. Výhodou šišiek je nielen to, že perfektne chutia, ale taktiež vedia dokonalo zasýtiť. Môžete ich tak pokojne urobiť aj na obed či večeru. Autor: Jana Jančíková
Nedávno som robila svoje úplne prvé šišky. Na skúšku som spravila len polovičnú dávku, no tak sa podarili, že nabudúce spravím z úplne celej. Výhodou šišiek je nielen to, že perfektne chutia, ale taktiež vedia dokonalo zasýtiť. Môžete ich tak pokojne urobiť aj na obed či večeru. Autor: Jana Jančíková
Na plnenie šišiek som používala domácu marhuľovú marmeládu, ktorú si môžete urobiť podľa tohto receptu. Okrem nej sa však hodia aj marmelády z iného druhu ovocia – napríklad z jahôd, čerešní alebo ríbezlí. Výber je na vás.
Hotové naplnené šišky sú nadýchané a chrumkavé zároveň. Pred servírovaním ich nezabudnite posypať práškovým cukrom. A ak si chcete pripraviť výborné šišky, ktoré sú o niečo ľahšie ako tie vysmážané, vyskúšajte tieto pečené v rúre.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste