NajRecept.sk Časť dňa Obed, Hlavné jedlo Jednoduchý recept na cestoviny s hubovou omáčkou z jedného hrnca.
Jednoduchý recept na cestoviny s hubovou omáčkou z jedného hrnca.
Jednoduchý recept na cestoviny s hubovou omáčkou z jedného hrnca.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Milujete vôňu lesných húb a poctivú domácu kuchyňu? Potom sa vám určite zapáčia aj tieto cestoviny s krémovou hubovou omáčkou. Sú rýchle, jednoduché a dokonale zasýtia – ideálne jedlo na chladný deň, keď si chcete vychutnať niečo dobré a pritom jednoduché.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.10.2025

Jednoduchý recept na cestoviny s hubovou omáčkou z jedného hrnca.

Milujete vôňu lesných húb a poctivú domácu kuchyňu? Potom sa vám určite zapáčia aj tieto cestoviny s krémovou hubovou omáčkou. Sú rýchle, jednoduché a dokonale zasýtia – ideálne jedlo na chladný deň, keď si chcete vychutnať niečo dobré a pritom jednoduché.

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
huby
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
100 g
tavený syr v črievku
250 ml
smotana na varenie
100 g
syr niva
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
biele mleté korenie
podľa potreby
voda
podľa potreby
olej
podľa potreby
cestoviny
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Na prípravu omáčky sú vhodné čerstvé huby, ktoré jej dodajú tú najlepšiu chuť. Ak by ste ich však nemali, môžete ich nahradiť aj sušenými. To, ako dlho ich variť, aby boli mäkké a voňavé, si môžete prečítať v tomto článku.

  1. Ako prvé opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď získa peknú hnedú farbu, pridáme k nej plátky cesnaku a huby.
  2. Opekáme, podlejeme vodou a ochutíme soľou, korením a vegetou. Dôkladne premiešame a varíme 15 minút.
  3. Do zmesi následne pridáme syr, smotanu a varíme ďalej približne 10 minút.
  4. Primiešame nastrúhanú nivu a môžeme podávať s cestovinami podľa vlastného výberu.

Omáčka je skvelá najmä kvôli tomu, že ju môžete pripraviť s akýmikoľvek hubami. Je na vás, či použijete šampiňóny, bedle alebo dubáky. A ak by ste neboli milovníkmi nivy, v recepte ju zameňte za tvrdý syr, napríklad eidam.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár