NajRecept.sk Dezerty Zákusky Jednoduchý medový krémeš
Jednoduchý medový krémeš
Recept Jednoduchý medový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nie, nie, nie... nebojte sa, že by som vás, nieto ešte svojich miláčikov, okradla o nedeľný zákusok. Samozrejme, že som sa zase snažila na víkend vymyslieť niečo sviatočnejšieho. Už dlho som ho chcela vyskúšať. A podaril sa nad očakávanie dobre... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   13.10.2020

Jednoduchý medový krémeš

Nie, nie, nie... nebojte sa, že by som vás, nieto ešte svojich miláčikov, okradla o nedeľný zákusok. Samozrejme, že som sa zase snažila na víkend vymyslieť niečo sviatočnejšieho. Už dlho som ho chcela vyskúšať. A podaril sa nad očakávanie dobre... Autor: Danka

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
190 g
práškový cukor
5 g
sóda bikarbóna
2 ks
žĺtok
2 ks
vajce
90 g
tuk na pečenie (dala som Heru)
50 g
tekutý med

Krém:

1 l
mlieko
200 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
120 g
pudingový prášok
250 g
zmäknuté maslo

Šľahačka:

700 ml
smotana na šľahanie
100 g
kryštálový cukor
3 bal.
vanilkový cukor
3 bal.
stužovač šľahačky
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov.
  2. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier.
    Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu.
  3. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať.
  4. Hotové rezy posypeme práškovým cukrom.
  5. Krém:
    Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár