NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Jednoduchý Lotus cheesecake, ktorý sa vám doslova rozplynie na jazyku.
Jednoduchý Lotus cheesecake, ktorý sa vám doslova rozplynie na jazyku.
Recept Jednoduchý Lotus cheesecake, ktorý sa vám doslova rozplynie na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný cheesecake, ktorý som piekla kamarátke na oslavu narodenín. Vydaril sa na jedničku a každý si na ňom pochutil. Ku koncu som ho ozdobila čerstvými jahodami, no ak by ste doma mali iné ovocie, pokojne použite to. Skvelé sú napríklad maliny alebo čučoriedky. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   16.4.2025

Jednoduchý Lotus cheesecake, ktorý sa vám doslova rozplynie na jazyku.

Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný cheesecake, ktorý som piekla kamarátke na oslavu narodenín. Vydaril sa na jedničku a každý si na ňom pochutil. Ku koncu som ho ozdobila čerstvými jahodami, no ak by ste doma mali iné ovocie, pokojne použite to. Skvelé sú napríklad maliny alebo čučoriedky. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
63 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

200 g
sušienky Lotus
80 g
maslo

Náplň:

250 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
500 g
tvaroh
2 ks
vajce
60 g
práškový cukor
80 g
Lotus nátierka

Vrch:

150 g
Lotus nátierka

Na ozdobu:

trochu
sušienky Lotus
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
63 min
Čas varenia

Pri pečených cheesecakoch musíte dodržať presný postup pečenia. Nemôžete cheesecake vybrať po upečení z rúry, náplň nemôžete prešľahať a musíte mať veľa trpezlivosti pri chladnutí a tuhnutí jednotlivých vrstiev. Rovnako musíte získať grif pri krájaní. Odporúčam zaobstarať si kvalitný nôž a po každom reze ho máčať v horúcej vode.

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Môžete zvoliť aj menšiu, cheesecake potom bude vyšší. Nám doma vyhovuje táto veľkosť. Na dno formy dáme papier na pečenie a rúru vyhrejeme na 155 stupňov.
  2. Sušienky rozmixujeme na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Všetko spolu dôkladne premiešame a navrstvíme na dno formy s papierom. Pekne utlačíme, pomôžeme si pohárom. Pripravený sušienkový základ dáme piecť do vyhriatej rúry na 8 minút.
  3. Počas pečenia sušienkového základu si pripravíme náplň. Všetky suroviny dáme do misky a mixérom premiešame do jednotnej hmoty. Dávame pozor, aby sme hmotu veľmi neprešľahali. Keď je hmota jednotná, vylejeme ju na predpečený sušienkový základ a zarovnáme. Poriadne pobúchame o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek, kvôli ktorým potom povrch cheesecaku praská.
  4. Na dno rúry uložíme plech s vodou, vložíme do strednej výšky rúry pripravený cheesecake a upečieme ho pri teplote 155 stupňov. Pečieme asi 55 minút. Po uplynutí tohto času rúru vypneme, vyberieme plech s vodou a dvierka na rúre necháme iba mierne pootvorené. Cheesecake nevyberáme, ale necháme ho v takto teplej rúre dôjsť. Po vychladnutí v rúre ho môžeme vybrať a odložiť do chladničky poriadne vychladiť. Ja takto cheesecake pečieme počas obeda, v rúre vychladne do večera a na noc ho dávam do chladničky. Ráno následne nalejem polevu, nechám ju zatuhnúť a mám hotovo.
  5. Polevu pripravíme jednoducho – iba zohrejeme Lotus nátierku a nalejeme ju navrch. Nerozťahujeme ju lyžicou ani vareškou. Snažíme sa ju naklonením formy porozlievať po celom povrchu.
  6. Keď poleva zatuhne, cheesecake nakrájame na rezy pomocou horúceho čistého noža. Je na vás, či ho nakrájate na 8, 12 alebo 16 kusov. Nakoniec už len cheesecake ozdobíme podľa vlastnej fantázie a máme hotovo.

Lotus cheesecake je výborný a môžete ho pripraviť na akúkoľvek príležitosť – oslavy, sviatky aj bežné dni. Ak by sa vám nechcelo pripravovať tradičný pečený cheesecake, vyskúšajte túto nepečenú verziu, ktorá vás taktiež poteší príjemnou chuťou Lotus sušienok.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár