NajRecept.sk Dezerty Koláče Jednoduché rezy so smotanovou čiapočkou.
Jednoduché rezy so smotanovou čiapočkou.
Recept Jednoduché rezy so smotanovou čiapočkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto smotanové rezy s ovocným džemom sú perfektné vždy, keď chcete ohúriť svoju rodinu alebo známych. Sú nadýchané, šťavnaté a tak dobré. Recept je rýchly a bude vám naň stačiť len niekoľko základných ingrediencií, ktoré máte určite doma.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   14.2.2025

Jednoduché rezy so smotanovou čiapočkou.

Tieto smotanové rezy s ovocným džemom sú perfektné vždy, keď chcete ohúriť svoju rodinu alebo známych. Sú nadýchané, šťavnaté a tak dobré. Recept je rýchly a bude vám naň stačiť len niekoľko základných ingrediencií, ktoré máte určite doma.

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
štipka
soľ
120 g
kryštálový cukor
10 g
vanilkový cukor
55 g
rastlinný olej
75 ml
mlieko
90 g
hladká múka
8 g
prášok do pečiva
100 g
džem

Krém:

300 g
mascarpone alebo tvaroh
80 g
práškový cukor
230 g
smotana na šľahanie
1 lyžička
vanilkový extrakt
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Rezy pozostávajú z nadýchaného piškótového cesta, ktoré dopĺňa jemný smotanový krém a chutný ovocný džem. Ja som použila taký, ktorý má kúsky ovocia, no pokojne môžete zvoliť úplne hladký a následne ho doplniť o čerstvé ovocie. Koláč bude ešte zaujímavejší.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov dáme štipku soli a začneme ich šľahať. Keď sa na povrchu začne tvoriť pena, postupne k bielkom pridávame 80 g cukru.
  2. K žĺtkom pridáme 40 g cukru, vanilkový cukor a šľaháme. Počas šľahania postupne prilievame rastlinný olej a mlieko.
  3. V samostatnej mise zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva a zmes preosejeme k žĺtkom. Všetko ručne premiešame a následne po častiach pridávame sneh. Hotové cesto vylejeme na plech 35 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 °C približne 20 až 25 minút.
  4. Hotové cesto necháme vychladnúť, orežeme nepravidelné kraje a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Korpus potrieme džemom podľa chuti. Skvelý je napríklad ríbezľový, ktorý si môžete urobiť podľa tohto receptu.
  5. Krém: Tvaroh alebo mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, smotanou a vanilkovým extraktom.
  6. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na jeden z troch korpusov. Na ten položíme ďalší (džemovou vrstvou hore) a opakujeme.
  7. Poslednú vrstvu tvorí krém, ktorým potrieme aj boky dezertu. Boky ešte ozdobíme zvyšným cestom, ktoré nám zostalo z okrajov a ktoré sme namrvili.

Dezert môžete ozdobiť ešte čerstvým ovocím. Ja som použila granátové jablko, no vhodné sú aj ríbezle, maliny alebo čučoriedky. A ak by ste mali chuť na niečo viac ovocné, inšpirujte sa naším receptom na smotanové rezy s mandarínkami.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár