NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Jednoduché parížske rožky s výborným maslovým krémom, ktoré zvládne aj začiatočník.
Jednoduché parížske rožky s výborným maslovým krémom, ktoré zvládne aj začiatočník.
Recept Jednoduché parížske rožky s výborným maslovým krémom, ktoré zvládne aj začiatočník.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Parížske rožky u nás nesmú chýbať žiadne Vianoce. Sú rýchle, jednoduché a výborné. Receptov na ne je na internete aj v kuchárskych knihách veľké množstvo. Ja už roky používam tento, podľa ktorého sa mi zakaždým podaria. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.10.2024

Jednoduché parížske rožky s výborným maslovým krémom, ktoré zvládne aj začiatočník.

Parížske rožky u nás nesmú chýbať žiadne Vianoce. Sú rýchle, jednoduché a výborné. Receptov na ne je na internete aj v kuchárskych knihách veľké množstvo. Ja už roky používam tento, podľa ktorého sa mi zakaždým podaria. Autor: Alena Borchová

40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
mleté orechy
250 g
práškový cukor
2 ks
vajce
4 lyžice
polohrubá múka

Plnka

3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
čokoláda na varenie
2 lyžice
kakao
1/2 lyžičky
suchá zrnková káva
1 a 1/2 ks
maslo

Poleva

podľa potreby
čokoláda
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Parížske rožky sú tradičným vianočným pečivom, ktoré milujú mnohí. Ja ich pripravujem aspoň 4 až 5 dní pred Vianocami, aby mali dostatok času na zmäknutie a v ústach sa dokonale rozplývali.

  1. Mleté orechy, práškový cukor, vajcia a múku zmiešame a vypracujeme cesto, z ktorého odtŕhame alebo odkrajujeme menšie časti a tvarujeme rožky.
  2. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C približne 15 minút.
  3. Kým sa rožky pečú, pripravíme si plnku. Nad parou vyšľaháme vajcia, práškový a vanilkový cukor, čokoládu, kakao a suchú zrnkovú kávu. Následne necháme vychladnúť a primiešame maslo.
  4. Hotovú plnku vložíme do cukrárenského vrecka a nanesieme na vychladnuté rožky. Tie nakoniec ešte polejeme čokoládou, ktorú sme roztopili spolu s tukom vo vodnom kúpeli.

Parížske rožky necháme vychladnúť a následne vložíme do uzatvárateľnej nádoby. Skladujeme podobne ako medovníky, vanilkové rožky alebo linecké koláčiky – v chlade a tme.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár