NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Jednoduché orechové vianočné špičky. Čerstvé vydržia niekoľko týždňov, takže ich môžete urobiť aj do zásoby.
Jednoduché orechové vianočné špičky. Čerstvé vydržia niekoľko týždňov, takže ich môžete urobiť aj do zásoby.
Recept Jednoduché orechové vianočné špičky. Čerstvé vydržia niekoľko týždňov, takže ich môžete urobiť aj do zásoby.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Ak chcete byť v dostatočnom predstihu, upečte si aj tieto orechové špičky už rovno z dvojitej dávky. Je to neskutočná dobrota. Milujem orechové vianočné pečivo, preto som tento recept robila z trojitej dávky. Vyšlo z toho celkom dosť, tak verím, že nejaké ostanú aj na Vianoce.

Jaja79    ·   29.11.2024

Jednoduché orechové vianočné špičky. Čerstvé vydržia niekoľko týždňov, takže ich môžete urobiť aj do zásoby.

Ak chcete byť v dostatočnom predstihu, upečte si aj tieto orechové špičky už rovno z dvojitej dávky. Je to neskutočná dobrota. Milujem orechové vianočné pečivo, preto som tento recept robila z trojitej dávky. Vyšlo z toho celkom dosť, tak verím, že nejaké ostanú aj na Vianoce.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
90 g
mleté vlašské orechy
90 g
mleté detské piškóty
90 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
rum
300 ml
mlieko
podľa potreby
marhuľová marmeláda
podľa potreby
linecké kolieska
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Vianočných koláčikov je veľké množstvo. Ak by ste chceli tieto Vianoce mierne zaexperimentovať a máte popritom chuť na niečo čokoládové, tieto špičky sú najlepšie. Ich príprava je jednoduchá a vďaka tomu, že vydržia veľmi dlho, môžete s ich prípravou začať už teraz.

  1. Spodnú časť tvoria kolieska z lineckého cesta. Klasické cesto si viete pripraviť podľa tohto receptu: Linecké.
  2. V mlieku rozmiešame práškový a vanilkový cukor, pridáme mleté orechy a miešaním spojíme. Necháme zovrieť, pridáme rum a pomleté detské piškóty. Uvaríme hustú hmotu, ktorú stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť. 
  3. Linecké kolieska potrieme marmeládou a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame vychladnutú orechovú náplň.
  4. Necháme zatuhnúť a celé špičky namočíme do čokoládovej polevy.

Hotové koláčiky umiestnime do nádoby, ktorá sa dá zatvoriť, a dáme ich na chladné miesto. Tu ich môžeme skladovať pokojne aj niekoľko týždňov. Špičky chutia najlepšie po nejakom čase, keď základ z lineckého cesta zmäkne.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár