NajRecept.sk Dezerty Múčniky Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky
Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky
Recept Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Simona

Včera som piekla jedny osviežujúce rezy a tak premýšľam, že som ich zabudla nafotiť, prídem k mobilu a pozerám, že fotky v mobile mám. To už bude asi vekom alebo neviem čím, že ak niečo dopečiem, nafotím to a hneď aj zabudnem, že som niečo nafotila: D Vynikajúce, osviežujúce a s tým želé dokonca, dovolím si tvrdiť, že neodolateľné :) Autor: Simona

NajLucka NajLucka    ·   25.9.2020

Jednoduché, lahodné a osviežujúce mandarínkove kocky

Včera som piekla jedny osviežujúce rezy a tak premýšľam, že som ich zabudla nafotiť, prídem k mobilu a pozerám, že fotky v mobile mám. To už bude asi vekom alebo neviem čím, že ak niečo dopečiem, nafotím to a hneď aj zabudnem, že som niečo nafotila: D Vynikajúce, osviežujúce a s tým želé dokonca, dovolím si tvrdiť, že neodolateľné :) Autor: Simona

50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
120 g
krupicový cukor
1 bal.
vanilínový cukor
1 lyžička
citrónová kôra
120 g
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Náplň:

2 bal.
mandarínkový kompót
1 téglik
smotana na šľahanie
2 kelímky
krémovitá kyslá smotana (čím hustejšia, tým lepšie)
2 lyžice
krupicový cukor

Želé:

2 bal.
vanilkový puding
šťava
z oboch mandarinkových kompótov
na doplnenie
voda
2 lyžice
krupicový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Príprava cesta:
    Do misy rozklepnite vajcia, prisypte oba druhy cukru. Elektrickým šľahačom šľahajte najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššej, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí).
  2. Znížte rýchlosť elektrického šľahača na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
  3. Rúru predhrejte na 180° C. Cesto nalejte na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie a pečte asi 20 min.
  4. Príprava náplne:
    Vyšľahajte šľahačku, aby bola tuhá. Potom ju opatrne zmiešajte s kyslou smotanou a do zmesi primiešajte odkvapkané ovocie a cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a nechajte v chlade trochu stuhnúť. Medzitým pripravte ovocné želé. 
  5. Príprava želé:
    Šťavu z oboch kompótov dolejte vodou, aby ste získali 750 ml tekutiny. Pridajte cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne ho rozmiešajte v ovocnom základe a potom povarte - výsledkom by mal byť krásne hladký krém.
  6. Keď želé trochu vychladne, nalejte ho na náplň a dajte do chladu stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár