NajRecept.sk Dezerty Koláče Jednoduché čokoládové rezy so smotanovo-tvarohovým krémom, ktoré budete mať upečené do 10 minút.
Jednoduché čokoládové rezy so smotanovo-tvarohovým krémom, ktoré budete mať upečené do 10 minút.
Recept Jednoduché čokoládové rezy so smotanovo-tvarohovým krémom, ktoré budete mať upečené do 10 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nadýchaný čokoládový rez, ktorý je extra rýchly. Jemný smotanový krém dopĺňa nadýchané cesto a čokoládová poleva, ktorá zaručuje ten najlepší chuťový zážitok. Dezert je výborný ako sladká bodka po nedeľnom obede alebo ako niečo dobré na oslavy či stretnutia s blízkymi.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   25.3.2025

Jednoduché čokoládové rezy so smotanovo-tvarohovým krémom, ktoré budete mať upečené do 10 minút.

Nadýchaný čokoládový rez, ktorý je extra rýchly. Jemný smotanový krém dopĺňa nadýchané cesto a čokoládová poleva, ktorá zaručuje ten najlepší chuťový zážitok. Dezert je výborný ako sladká bodka po nedeľnom obede alebo ako niečo dobré na oslavy či stretnutia s blízkymi.

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

80 g
hladká múka
25 g
kukuričný škrob
15 g
kakao
3 g
prášok do pečiva
2 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
30 g
rastlinný olej
65 g
jogurt alebo kefír

Krém:

140 g
33 % smotana na šľahanie
100 g
kondenzované mlieko
140 g
tvaroh alebo mascarpone

Čokoládová poleva

30 g
maslo
50 g
mlieko
40 g
mliečna čokoláda
40 g
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Milujem čokoládové dezerty. Skvelo chutia a sú stávkou na istotu – pochutí si na nich takmer každý hosť či návšteva. Tentokrát som nemala veľa času, preto som pripravila len tieto rezy, no rozhodne stáli za to. Recept je rýchly, takže ho stihnete pripraviť aj počas hektického dňa.

  1. V mise zmiešame múku, kukuričný škrob, kakao a prášok do pečiva.
  2. V druhej mise vyšľaháme vajíčka, cukor, olej a jogurt alebo kefír.
  3. Do mokrých surovín preosejeme suché a mixérom ich zapracujeme. Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 20 x 30 cm. Rovnomerne ho rozotrieme a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  4. Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovicu a odložíme nabok.
  5. Smotanu vyšľaháme dotuha. Následne pridáme kondenzované mlieko a zapracujeme mixérom. Nakoniec ešte pridáme tvaroh alebo mascarpone a znova zašľaháme.
  6. Krém navrstvíme na jednu polovicu cesta a druhou ho zakryjeme.
  7. Vrch a boky koláča ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením masla s mliekom. Doň pridáme čokoládu a všetko dôkladne premiešame.
  8. Takto pripravený koláč dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky alebo na 20 až 30 minút do mrazničky a podávame.

Čokoládové rezy sú jednoduché, no pritom skutočne výborné. Tým, že krém je bohatý, nie je zákusok vôbec suchý – práve naopak. Láka vás skôr niečo ovocné? Vyskúšajte tento recept na neodolateľné rezy s broskyňami.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár