NajRecept.sk Dezerty Koláče Jednoduché čokoládové rezy s kakaovo-smotanovým krémom.
Jednoduché čokoládové rezy s kakaovo-smotanovým krémom.
Recept Jednoduché čokoládové rezy s kakaovo-smotanovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto čokoládové rezy so smotanovým krémom som robila nedávno na narodeninovú oslavu a mali veľký úspech. Zo stola zmizli ako prvé. Vrch som dekorovala mätovými lístkami a ovocím, no vy môžete zvoliť čokoľvek podľa svojich preferencií.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   3.3.2025

Jednoduché čokoládové rezy s kakaovo-smotanovým krémom.

Tieto čokoládové rezy so smotanovým krémom som robila nedávno na narodeninovú oslavu a mali veľký úspech. Zo stola zmizli ako prvé. Vrch som dekorovala mätovými lístkami a ovocím, no vy môžete zvoliť čokoľvek podľa svojich preferencií.

45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Piškóta:

175 g
maslo
10 g
kakao
50 g
rastlinný olej
150 g
tmavá čokoláda
150 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
30 g
nasekané mandle
1/4 lyžičky
soľ
5 ks
vajce
150 g
biely cukor
80 g
hnedý cukor
70 g
mlieko

Krém:

250 g
smotana na šľahanie (33 – 36 %)
30 g
práškový cukor
1 lyžica
kakao

Poleva:

50 g
tmavá čokoláda
50 g
smotana (33 – 36 %)
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Čokoládové rezy sú vďačné a veľmi dobré. Kombinácia nadýchanej piškóty, čokoládovej polevy a ovocia je jednoducho na nezaplatenie. Výsledný dezert sa doslova rozplýva v ústach a vytvára ten najlepší chuťový zážitok.

  1. V miske rozpustíme maslo, kakao, rastlinný olej a tmavú čokoládu.
  2. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, nasekané mandle a soľ.
  3. Vajcia vyšľaháme s hnedým a bielym cukrom, prilejeme mlieko, čokoládovú zmes, ktorú sme pripravili v kroku č. 1, a premiešame. Následne do zmesi preosejeme suché ingrediencie z kroku č. 2 a znova premiešame.
  4. Hotové cesto vylejeme do plechu s rozmermi 27 x 22 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 160 až 170 °C po dobu 30 až 35 minút.
  5. Krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Pridáme kakao, prešľaháme a krém nanesieme na vychladnutú piškótu. Takto pripravený zákusok dáme na hodinu do chladničky.
  6. Zákusok nakrájame na obdĺžniky alebo štvorce a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme rozpustením tmavej čokolády a horúcej smotany. Prípadne vyskúšajte tento recept, s ktorým si pripravíte krásne lesklú polevu.

Vrch koláča môžete dekorovať podľa svojich predstáv. Ja som použila čokoládovú posýpku, mätové lístky a kompótované ovocie, ktoré však môžete vymeniť aj za čerstvé. Chcete si pripraviť ešte nejaké dobré rezy? Inšpirujte sa týmito extra čokoládovými z Milky.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár