NajRecept.sk Dezerty Koláče Jednoduché čokoládové rezy s jemným maslovým krémom a karamelom
Jednoduché čokoládové rezy s jemným maslovým krémom a karamelom
Recept Jednoduché čokoládové rezy s jemným maslovým krémom a karamelom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto čokoládové rezy budete mať hotové takmer okamžite. Nevyžadujú si žiadne špeciálne dekorovanie – stačí vám len čokoládová poleva a nasekané orechy. Ja som okrem toho použila aj karamelový topping, ktorý celému dezertu dodal správne zakončenie. Ak teda hľadáte niečo chutné, jednoduché a rýchle, určite vyskúšajte tento recept.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   10.5.2025

Jednoduché čokoládové rezy s jemným maslovým krémom a karamelom

Tieto čokoládové rezy budete mať hotové takmer okamžite. Nevyžadujú si žiadne špeciálne dekorovanie – stačí vám len čokoládová poleva a nasekané orechy. Ja som okrem toho použila aj karamelový topping, ktorý celému dezertu dodal správne zakončenie. Ak teda hľadáte niečo chutné, jednoduché a rýchle, určite vyskúšajte tento recept.

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

90 g
hladká múka
30 g
kakao
1 lyžička
kypriaci prášok
4 ks
vajce
štipka
soľ
130 g
kryštálový cukor
30 g
rastlinný olej

Krém:

200 g
maslo
200 g
kondenzované mlieko

Na potretie korpusu:

130 ml
mlieko
1 lyžica
kondenzované mlieko

Poleva:

70 g
tmavá čokoláda
70 g
33 % smotana na šľahanie
35 g
pražené orechy

Ďalej:

podľa potreby
karamel
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

S týmito čokoládovými rezmi nikdy nič nepokazíte. Nadýchané cesto perfektne dopĺňa jemný maslový krém so sladkým kondenzovaným mliekom. Spôsob, akým dezert dekorujete, je už čisto na vás – okrem čokoládovej polevy si môžete pokojne odložiť trochu z maslového krému, z ktorého spravíte menšie pusinky.

  1. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.
  2. V druhej mise vyšľaháme vajíčka so štipkou soli a cukrom. Následne pridáme rastlinný olej a ešte raz prešľaháme.
  3. Suché ingrediencie preosejeme k vyšľahaným vajíčkam a opatrne zapracujeme. Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 37 x 26 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme približne 10 až 15 minút pri teplote 170 °C.
  4. Z vychladnutého korpusu odstránime nerovnomerné okraje a prekrojíme ho na polovicu.
  5. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo – najprv ho šľaháme samostatne do peny. Následne k nemu pridáme kondenzované mlieko a všetko dôkladne spojíme.
  6. Polovicu korpusu potrieme mliekom, v ktorom sme rozmiešali kondenzované mlieko. Následne naň nanesieme polovicu krému, ktorý rovnomerne rozotrieme. Naň položíme druhú polovicu korpusu, ktorý znova potrieme mliečnou tekutinou a rozotrieme naň zvyšok krému. Krémom taktiež potrieme boky koláča.
  7. Kraje, ktoré sme odstránili z korpusu, rozmrvíme a ozdobíme nimi boky dezertu.
  8. Na čokoládovú polevu roztopíme čokoládu so smotanou na šľahanie. Pridáme opražené nadrobno nasekané orechy a všetko premiešame. Hotovú čokoládovú polevu nanesieme navrch dezertu.
  9. Dezert ešte posypeme nasekanými orechmi a polejeme karamelom – ja som použila slaný karamel.

Hotový zákusok už len nakrájajte na kocky a môžete podávať. V prípade, že by ste chceli rezy plniť karamelovým krémom, vyskúšajte tento recept. Stačiť vám naň bude len zopár surovín, ktoré nájdete určite doma.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár