NajRecept.sk Torty Slané torty Jednoduchá syrová roláda s maslovo-zeleninovou plnkou
Jednoduchá syrová roláda s maslovo-zeleninovou plnkou
Recept Jednoduchá syrová roláda s maslovo-zeleninovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Výborná syrová roláda, ktorú si zamiluje úplne každý. Pripraviť ju môžete na sviatky, oslavy aj bežné dni. U nás má vždy veľký úspech a zje sa takmer okamžite. Jej príprava nie je vôbec náročná a v chladničke vydrží aj niekoľko dní. Určite ju vyskúšajte. Stojí za to.

siky.silvia siky.silvia    ·   11.5.2025

Jednoduchá syrová roláda s maslovo-zeleninovou plnkou

Výborná syrová roláda, ktorú si zamiluje úplne každý. Pripraviť ju môžete na sviatky, oslavy aj bežné dni. U nás má vždy veľký úspech a zje sa takmer okamžite. Jej príprava nie je vôbec náročná a v chladničke vydrží aj niekoľko dní. Určite ju vyskúšajte. Stojí za to.

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

30 dkg
Eidam s vyšším obsahom tuku
20 dkg
šunka

Plnka:

125 g
maslo
150 g
tavený syr (Lunex, Syrokrém)
2 ks
natvrdo uvarené vajcia
1 ks
jarná cibuľka
podľa potreby
sterilizovaná kapia
podľa potreby
uvarený hrášok
podľa potreby
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

K syrovej roláde môžete podávať akúkoľvek prílohu. Ja mám veľmi rada domáce čerstvé pečivo – napríklad tieto žemličky, ktoré sú nadýchané aj niekoľko dní po upečení. Okrem toho netreba zabúdať ani na čerstvú zeleninu, napríklad špenát, rukolu, paradajky alebo reďkovku.

  1. Najprv si pripravíme tehlu. Tú vložíme do mikroténového vrecka a varíme 15 až 20 minút, kým nezmäkne.
  2. Zmäknutú tehlu rozvaľkáme na podložke a do približne 3/4 na ňu poukladáme plátky šunky.
  3. Plnka: V miske zmiešame zmäknuté maslo a syr. Potom pridáme nasekané uvarené vajíčka a všetky ostatné suroviny. Ak nemáte sterilizovanú kapiu, môžete ju zameniť za čerstvú, nadrobno nakrájanú papriku.
  4. Plnku natrieme na šunku, všetko zrolujeme do tvaru rolády, zabalíme do fólie alebo alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.

Ak tehlu nechcete variť, môžete ju nakrájať na tenšie plátky, ktoré roztopíte v rúre. Ďalší postup je následne rovnaký. Do plnky môžete pridať aj rôzne suroviny navyše. Skvelá je napríklad kukurica, ktorá jej dodá veľmi zaujímavú chuť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár