NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Jednoduchá punčová roláda bez použitia váhy – cesto na lyžice a punč na hrnčeky.
Jednoduchá punčová roláda bez použitia váhy – cesto na lyžice a punč na hrnčeky.
Recept Jednoduchá punčová roláda bez použitia váhy – cesto na lyžice a punč na hrnčeky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Ako jednoducho pripraviť punčový zákusok, aby ste s jeho prípravou nestrávili polovicu dňa? Určite vyskúšajte pripraviť roládu. Je hotová za pár minút. So sirupom na poliatie to je hračka a zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam vyskúšať aj na blížiace sa vianočné sviatky. Polevu som použila klasickú v prášku, ktorú dostať asi v každom obchode. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.11.2024

Jednoduchá punčová roláda bez použitia váhy – cesto na lyžice a punč na hrnčeky.

Ako jednoducho pripraviť punčový zákusok, aby ste s jeho prípravou nestrávili polovicu dňa? Určite vyskúšajte pripraviť roládu. Je hotová za pár minút. So sirupom na poliatie to je hračka a zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam vyskúšať aj na blížiace sa vianočné sviatky. Polevu som použila klasickú v prášku, ktorú dostať asi v každom obchode. Autor: Jaja

50 min
Čas prípravy
36 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto 2 ks:

10 ks
vajce
10 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka
4 lyžice
hladká múka
6 lyžíc
olej

Na potretie:

1 hrnček
ríbezľový džem

Punč (1 hrnček = 250 ml):

1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
voda
2 hrnčeky
rum
2 hrnčeky
malinový sirup

Poleva:

2 bal.
punčová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
36 min
Čas varenia

Punčové rezy sú overenou klasikou, ktorá sa pečie dlhé roky. Ja som si ich prípravu tentokrát trochu zjednodušila a spravila som rýchlu roládu, ktorá je rovnako dobrá. Možno aj lepšia. Vhodná je ako dezert na Vianoce aj bežne počas roka.

  1. Upečieme 2 cestá. Každé cesto bude z 5 vajec, 5 lyžíc kr. cukru, 3 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžíc hladkej múky a 3 lyžíc oleja. 
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme po lyžiciach olej a nakoniec už len vareškou zľahka primiešame preosiatu polohrubú a hladkú múku. 
  3. Plech 30 x 40 cm vyložíme papierom a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Na plech nanesieme cesto, pekne uhladíme a upečieme. Pečieme cca 18 minút – sledujeme.
  4. Cestá ešte za horúca zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Kým chladnú cestá, pripravíme si punč. Vodu s cukrom dáme variť a po zovretí stiahneme z variča.  Prilejeme rum, sirup a premiešame.
  6. Po vychladnutí cesto rozprestrieme, jedno cesto potrieme džemom a položíme druhé cesto. Polejeme sirupom a znova potrieme džemom. Pomocou papiera na pečenie roládu zrolujeme, poriadne utiahneme a dáme do chladničky vychladiť.
  7. Vrch polejeme polevou – riadime sa pokynmi na obale.

Hotovú roládu po stuhnutí nakrájame a môžeme servírovať hneď po obede alebo neskôr k poobednej káve.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár