NajRecept.sk Časť dňa Obed, Hlavné jedlo Jednoduchá omáčka z kuracej pečene s ryžou.
Jednoduchá omáčka z kuracej pečene s ryžou.
Recept Jednoduchá omáčka z kuracej pečene s ryžou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Bednařová

Omáčka z kuracej pečene je klasikou slovenskej kuchyne. Jej príprava je jednoduchá, takže ju zvládne úplne každý. Plus skvelo chutí a vie výborne zasýtiť. Ak ju chcete vyskúšať, inšpirujte sa týmto receptom, vďaka ktorému sa vám vždy podarí. Autor: Jana Bednařová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.10.2024

Jednoduchá omáčka z kuracej pečene s ryžou.

Omáčka z kuracej pečene je klasikou slovenskej kuchyne. Jej príprava je jednoduchá, takže ju zvládne úplne každý. Plus skvelo chutí a vie výborne zasýtiť. Ak ju chcete vyskúšať, inšpirujte sa týmto receptom, vďaka ktorému sa vám vždy podarí. Autor: Jana Bednařová

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
cibuľa
1 kg
kuracia pečeň
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
drvená rasca
1 a 1/4 l
vývar
podľa potreby
olej
podľa potreby
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

K omáčke z kuracej pečene môžete servírovať rôzne prílohy. Mne sa najviac osvedčila ryža, no výraznú chuť pokrmu dokáže zjemniť aj šalát z čerstvej zeleniny. Najlepšie spravíte, keď vyskúšate viaceré kombinácie a zistíte, ktorá je pre vás tá najlepšia.

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Keď cibuľa mierne zhnedne, pridáme k nej umytú, očistenú a nakrájanú pečeň. Všetko osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a rascou a chvíľu restujeme.
  3. Pečeň zalejeme vývarom a približne 10 až 15 minút varíme.
  4. V miske zmiešame múku s trochou vody, pridáme k pečeni a dôkladne povaríme. Servírujeme s ryžou alebo inou prílohou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár