NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Jednoduchá mandarínková roláda
Jednoduchá mandarínková roláda
Recept Jednoduchá mandarínková roláda
Foto: adkas

Jednoduchá a chutná roláda. Cesto sa neláme, dá sa pekne zrolovať a samotná piškóta nie je vôbec suchá a v kombinácii s krémom a ovocím je osviežujúca. Autor: Aďka

adkas adkas    ·   25.11.2020

Jednoduchá mandarínková roláda

Jednoduchá a chutná roláda. Cesto sa neláme, dá sa pekne zrolovať a samotná piškóta nie je vôbec suchá a v kombinácii s krémom a ovocím je osviežujúca. Autor: Aďka

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
3 lyžice
voda
5 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao

Krém:

200 g
jemný tvaroh
5 lyžíc
vaječný koňak
2 lyžice
práškový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
1,5 konzervy
mandarínka

Ďalej budeme potrebovať:

80 g
čokoláda
4 lyžice
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vodu a znovu krátko mixujeme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli. Jemne, krúživými pohybmi sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty.
  2. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180 stupňov 12-15 minút. Zbytočne nepečieme dlho, aby sme roládu nevysušili. Vyberieme, necháme stáť 2-3 minúty a pomocou utierky aj s papierom cesto zrolujeme do rolády a necháme úplne vychladnúť.
  3. Tvaroh vymixujeme s cukrom, pridáme vaječený koňak a krátko mixérom ešte vyšľaháme. Šľahačku vyšľaháme a opatrne, len vareškou, ju vmiešame do tvarohu. Z vyšľahanej smotany si môžeme odložiť bokom 3 lyžice na ozdobu.
  4. Roládu rozvinieme, odstránime papier a natrieme tvarohovú plnku. Poukladáme odkvapkané mandarínky a opatrne stočíme. Odložíme do chladničky.
  5. Nad parou rozpustíme čokoládu so smotanou. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Roládu vyberieme z chladničky a natrieme mierne vychladnutú čokoládu. Čokoláda má konzistenciu ako redší krém, čiže roládu potierame a nezalievame ako pri klasickej čokoládovej poleve. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár