NajRecept.sk Torty Sladké torty Jednoduchá kokosová torta
Jednoduchá kokosová torta
Recept Jednoduchá kokosová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak nie ste veľmi zručný pri pečení, tak toto je tá správna voľba upiecť si niečo sladké. Jednoduchá kokosová tortu, ktorá bude určite chutiť každému. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.2.2021

Jednoduchá kokosová torta

Ak nie ste veľmi zručný pri pečení, tak toto je tá správna voľba upiecť si niečo sladké. Jednoduchá kokosová tortu, ktorá bude určite chutiť každému. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

120 g
maslo
40 g
práškový cukor
120 g
horká čokoláda
4 ks
žĺtok
5 ks
bielok
160 g
kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka

Náplň:

640 ml
mlieko
180 g
kokos
90 g
kryštálový cukor
30 g
kukuričný škrob
6 plátkov
želatína
360 ml
smotana na šľahanie

Ďalej budeme potrebovať:

na potretie
džem
na posypanie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Maslo si vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme ju mierne vychladnúť. Bielka si vyšľaháme s kr. cukrom do peny.
  2. Keď máme čokoládu studenú, pridáme ju k maslu a spojíme mixérom. Postupne pridávame aj múku. Do takto vymiešaný čokoládovej hmoty jemne vmiešame vareškou vyšľahané bielky.
  3. Pripravenú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov po dobu cca 50 minút.
  4. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Mlieko si privedieme do varu, pridáme cukor, kukuričný škrob, pripravenú želatínu a nakoniec aj kokos. Varíme do zhustnutia.
  5. Smotanu si vyšľaháme a primiešame ju do vychladnutej kokosovej zmesi.
  6. Vychladnutý korpus si rozrežeme na polovicu a naplníme pripravenou kokosovou plnkou. Mierne utlačíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc. Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár