Okrem základných surovín si pripravíme plech (35 x 25 cm), olej v spreji alebo iný tuk a hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na finálnu úpravu.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Pridáme citrónovú kôru. Múku premiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku.
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh. Ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme. Umyté, odkvapkané a pokrájanú jahody premiešame s kryštálovým cukrom (to preto, aby nám neprepadli až ku dnu) a naukladáme nahusto na cesto. V rúre na 180 st. pečieme do ružova cca 20 až 30 minút. Rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.