NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Jednoduchá gaštanová roláda. Má všetko, čo má dobrý dezert mať a ešte je aj rýchlo hotová.
Jednoduchá gaštanová roláda. Má všetko, čo má dobrý dezert mať a ešte je aj rýchlo hotová.
Recept Jednoduchá gaštanová roláda. Má všetko, čo má dobrý dezert mať a ešte je aj rýchlo hotová.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Dnes vám prinášam recept na gaštanovú roládu, ktorá naposledy úplne ohúrila moju návštevu. Veľmi ocenili, že je to niečo iné od tých klasických piškótových rolád.

Mishenka Mishenka    ·   15.11.2023

Jednoduchá gaštanová roláda. Má všetko, čo má dobrý dezert mať a ešte je aj rýchlo hotová.

Dnes vám prinášam recept na gaštanovú roládu, ktorá naposledy úplne ohúrila moju návštevu. Veľmi ocenili, že je to niečo iné od tých klasických piškótových rolád.

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Plnka:

250 g
mascarpone
250 g
odtučnený tvaroh
250 g
gaštanové pyré
podľa potreby
džem

Cesto:

5 ks
vajce
5 lyžíc
polohrubá múka
5 lyžíc
kryštálový cukor
štipka
soľ
3 lyžice
kakao

Poleva:

100 g
horká čokoláda
100 ml
šľahačková smotana
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do snehu vmiešame cukor a šľaháme, kým sa nerozpustí.
  3. Postupne pridávame múku, kakao a žĺtka.
  4. Cesto vylejeme na papier na pečenie a upečieme za 15 minút na 180st.
  5. Po vybratí z rúry zrolujeme a necháme asi 2-3 min vychladnúť.
  6. Medzitým si urobíme plnku zmiešaním tvarohu, mascarpone a gaštanového pyré.
  7. Piškótu natrieme džemom, potom plnkou a zavinieme.
  8. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, zmiešame ju so šľahačkovou smotanou a polevou polejeme roládu.
  9. Necháme chvíľu zatuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár