NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Jednoduchá a výborná retro domáca treska podľa ČSN. Lepšiu v obchode nenájdete.
Jednoduchá a výborná retro domáca treska podľa ČSN. Lepšiu v obchode nenájdete.
Recept Jednoduchá a výborná retro domáca treska podľa ČSN. Lepšiu v obchode nenájdete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Domáca treska je dokonalá na pohostenie blízkych, ktorí vás navštívia počas vianočných sviatkov, alebo ako chutné občerstvenie na silvestrovské oslavy. Jej príprava nie je vôbec náročná, pričom výsledná chuť je viac ako dokonalá.

siky.silvia siky.silvia    ·   25.12.2024

Jednoduchá a výborná retro domáca treska podľa ČSN. Lepšiu v obchode nenájdete.

Domáca treska je dokonalá na pohostenie blízkych, ktorí vás navštívia počas vianočných sviatkov, alebo ako chutné občerstvenie na silvestrovské oslavy. Jej príprava nie je vôbec náročná, pričom výsledná chuť je viac ako dokonalá.

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
800 – 1 000 g
kvalitné filé z tresky
400 ml
majonéza
350 ml
ocot
3 – 4 lyžice
horčica
2 ks
stredne veľká mrkva
2 ks
cibuľa
5 – 6 ks
celé čierne korenie
5 ks
bobkový list
1/2 lyžičky
soľ
podľa potreby
mleté čierne korenie
3 l
voda
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Domácu tresku robím veľmi rada. Na rozdiel od tej kupovanej chutí oveľa lepšie. Nehovoriac o tom, že si ju viem prispôsobiť presne podľa seba. Tresku pripravujem bežne počas vianočných sviatkov a na Silvester, kedy skvelo dopĺňa jednohubky s domácimi nátierkami.

  1. Ako prvé si pripravíme nálev, v ktorom uvaríme tresku. V hrnci zmiešame vodu a 300 ml octu. Následne pridáme bobkový list, celé čierne korenie a varíme približne 5 až 7 minút.
  2. Do pripraveného nálevu vložíme rozmrazenú tresku a varíme 15 minút. Potom zlejeme a necháme vychladnúť.
  3. Mäso z tresky natrháme, pridáme k nemu nastrúhanú mrkvu, ktorú sme povarili 5 minút v osolenej vode, nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu a zostávajúci ocot (50 ml). Nakoniec už len ochutíme soľou, mletým čiernym korením a všetko dôkladne premiešame.
  4. Hotovú tresku dáme do chladničky na 4 až 5 hodín a následne podávame.

Treska najlepšie chutí s čerstvým pečivom. Použiť ju môžete napríklad na prípravu jednohubiek alebo obložených chlebíkov. Po tom, ako ju dokončíte, ju po celý čas skladujte v chladničke a skonzumujte do niekoľkých dní. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár