NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Jednoduchá a rýchla trio torta. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šľahačkovým krémom.
Jednoduchá a rýchla trio torta. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šľahačkovým krémom.
Recept Jednoduchá a rýchla trio torta. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šľahačkovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Trojfarebná čokoládová torta je rýchla, jednoduchá a predovšetkým veľmi dobrá. Servírovať ju tak môžete nielen v nedeľu po dobrom obede, ale pokojne aj na oslavách a stretnutiach s blízkymi.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.12.2024

Jednoduchá a rýchla trio torta. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šľahačkovým krémom.

Trojfarebná čokoládová torta je rýchla, jednoduchá a predovšetkým veľmi dobrá. Servírovať ju tak môžete nielen v nedeľu po dobrom obede, ale pokojne aj na oslavách a stretnutiach s blízkymi.

50 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

90 g
maslo
200 g
čokoláda
3 lyžičky
instantná káva
4 ks
vajce
štipka
soľ
2 lyžice
cukor
podľa potreby
vanilková aróma

Čokoládová vrstva:

200 g
čokoláda
400 ml
smotana na šľahanie

Šľahačková vrstva:

2 ks
šľahačka v prášku
podľa potreby
mlieko
2 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Táto čokoládovo-šľahačková torta je nadýchaná a jemná. Na prvý pohľad sa môže zdať veľmi jednoduchá, no tým, že pozostáva z troch vrstiev, kombinuje viacero chutí a zaisťuje ten najlepší chuťový zážitok.

  1. Čokoládu, kávu a maslo dáme do hrnca, ktorý umiestnime do vodného kúpeľa. Všetko rozpustíme a dôkladne premiešame.
  2. Žĺtky oddelíme od bielkov a pridáme ich spolu s vanilkovou arómou do vychladnutej čokoládovej zmesi. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne do nich zapracujeme cukor a opatrne ich primiešame k roztopenej čokoláde. Takýmto spôsobom nám vznikne korpus, ktorý vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 °C približne 25 až 30 minút.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si obe krémové vrstvy. Na čokoládovú si spravíme vodný kúpeľ, v ktorom roztopíme čokoládu. V samostatnej mise vyšľaháme smotanu a keď čokoláda vychladne, pomaly ju do nej zapracujeme.
  4. Čokoládovú vrstvu nalejeme na vychladnutý korpus, vložíme do chladničky a necháme približne 2 hodiny odpočívať.
  5. Poslednú vrstvu si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačky v prášku podľa návodu na obale a ochutíme práškovým cukrom. Smotanu nanesieme na tortu, uhladíme a dáme znova na minimálne 2 hodiny do chladničky.

Čokoládová torta sa dá ozdobiť hoblinami čokolády, čokoládovým toppingom alebo čímkoľvek iným podľa fantázie. Po tom, ako stuhne, ju môžeme vytiahnuť z tortovej formy, nakrájať na trojuholníky a servírovať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár