NajRecept.sk Dezerty Koláče Jeden z najlepších a najjednoduchších receptov na tradičné žĺtkové rezy.
Jeden z najlepších a najjednoduchších receptov na tradičné žĺtkové rezy.
Jeden z najlepších a najjednoduchších receptov na tradičné žĺtkové rezy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Na želanie mojej mami, ktorá ich miluje. Robila som ich prvý krát a musím povedať, že chutia skvelo. Recept mám z internetu a ostávam mu verná, lebo je fantastický. Autor: Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   17.7.2024

Jeden z najlepších a najjednoduchších receptov na tradičné žĺtkové rezy.

Na želanie mojej mami, ktorá ich miluje. Robila som ich prvý krát a musím povedať, že chutia skvelo. Recept mám z internetu a ostávam mu verná, lebo je fantastický. Autor: Zuzana Karvaiova

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

210 g
maslo
170 g
práškový cukor
170 g
mleté vlašské orechy
170 g
polohrubá múka
1 lyžica
prášok do pečiva
130 ml
mlieko
1 ks
citrón - kôra
štipka
soľ
5 ks
bielok

Poleva:

5 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Vyskúšajte podľa tohto receptu žĺtkové rezy, ktoré boli fantastické. Tento lahodný dezert je možné tiež pripraviť s makom, čo určite vyskúšam nabudúce.

  1. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, postupne prilejeme vlažné mlieko a preosejeme cez sito zmiešané sypké suroviny - múku s práškom do pečiva a nakoniec aj mleté orechy a nastrúhanú kôru z citróna. 
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame k orechovej hmote. 
  3. Cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 20-30 minút pri teplote 170 stupňov. 
  4. Kým sa pečie cesto, vyšľaháme žĺtky s cukrom do tuhej peny a nanesieme na ešte horúce cesto a necháme polevu zaschnúť. 
  5. Rezy krájame ostrým nožom, ktorý máčame v horúcej vode.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár