Pripravíme si suroviny, guľatú formu na pečenie (priemer 16 cm), ktorú vyložíme papierom na pečenie a rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Primiešame mascarpone a vymiešame do hladka, pridáme 3 žĺtky a nakoniec aj ušľahaný sneh.
Hmotu navrstvíme do formy a pár krát jemne hodíme formou o stôl, aby sa stratili bublinky, ktoré vznikli liatím.
Okrúhlu formu uložíme do hlbšieho plechu, do ktorého nalejeme horúcu vodu a pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov. Po 15 minútach teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Potom rúru vypneme a tortu necháme ešte 15 minút dôjsť.
Tortu vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Inšpirovala som sa videom, ktoré si môžete pozrieť tu: