Sypaný jahodový koláč s jogurtom je svieži, sladký a rýchly. Robím ho vždy, keď nemám veľa času, no chcem mať istotu, že budem mať čo naservírovať prípadným hosťom. Výhodou dezertu je predovšetkým to, že chutí skvelo aj niekoľko dní po upečení. Stačí ho len skladovať v chlade, aby sa vám nepokazil.
Sypaný jahodový koláč s jogurtom je svieži, sladký a rýchly. Robím ho vždy, keď nemám veľa času, no chcem mať istotu, že budem mať čo naservírovať prípadným hosťom. Výhodou dezertu je predovšetkým to, že chutí skvelo aj niekoľko dní po upečení. Stačí ho len skladovať v chlade, aby sa vám nepokazil.
Jahody sú do tohto jogurtového koláča ako stvorené. Ak by ste ich však doma nemali, môžete ich zameniť za iné ovocie. Perfektné sú napríklad marhule alebo broskyne. Prípadne vyskúšajte kyslé ríbezle, ktoré budú kontrastovať so sladkým krémom.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť, aby sa dobre krájal. Pred servírovaním ho môžete posypať práškovým cukrom alebo ho ozdobiť šľahačkou či čerstvým ovocím.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste