NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Jahodová Jahodový džem bez chémie
Jahodový džem bez chémie
Recept Jahodový džem bez chémie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Čo nevidieť je sezóna jahôd, preto netreba zabúdať ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda sa hodí takmer do každého dezertu alebo len tak natrieť na čerstvý, voňavý domáci chlebíček, prípadne pridať do buchiet. Autor: Naďa I.

rebeka    ·   11.6.2021

Jahodový džem bez chémie

Čo nevidieť je sezóna jahôd, preto netreba zabúdať ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda sa hodí takmer do každého dezertu alebo len tak natrieť na čerstvý, voňavý domáci chlebíček, prípadne pridať do buchiet. Autor: Naďa I.

25 min
Čas prípravy
95 min
Čas varenia
Suroviny
jahoda
krystáľový cukor
citrón
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
95 min
Čas varenia
  1. Jahody umyjeme a očistíme. Dáme ich do veľkej misky a zasypeme cukrom. Na 1 kg jahôd potrebujeme 0,5 kg cukru.
  2. Necháme stáť 2-3 hodiny, potom premiešame a dáme variť. Počas varenia zbierame penu. Varíme, kým sa hmota nezmenší o polovicu. Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Plníme za horúca. Ukladáme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 120 stupňov po dobu 15 minút. Bokom (na plech) položíme aj viečka. Po 15 minútach vyberieme a poriadne zatvoríme, otočíme hore dnom a po 10 minútach otočíme späť. Necháme vychladnúť a odložíme do špajze.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár