NajRecept.sk Dezerty Múčniky Jahodové veterníky
Jahodové veterníky
Recept Jahodové veterníky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Citromhab

Klasické karamelové veterníky sú TOPKA! Krém môžete vymeniť za vyšľahanú šľahačku zmiešanú s dreňou z domácich jahôd a chutný dezert je na svete.

NajLucka NajLucka    ·   11.3.2021

Jahodové veterníky

Klasické karamelové veterníky sú TOPKA! Krém môžete vymeniť za vyšľahanú šľahačku zmiešanú s dreňou z domácich jahôd a chutný dezert je na svete.

Suroviny

Cesto:

50 ml
mlieko
50 ml
voda
100 g
maslo
100 g
hladká múka
štipka
soľ
3 ks
vajce

Krém:

200 ml
smotana na šľahanie
400 g
jahoda
2 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko, vodu, maslo a štipku soli dáme do menšieho hrnca a privedieme do varu. Odstránime z tepla, pridáme múku a rýchlo metličkou miešame, aby nevznikla žiadna hrudka. Miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od steny hrnca. Necháme mierne vychladnúť a potom pridávame jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vyšľaháme do hladkej hmoty.
  2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a s ozdobnou špičkou, vrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie veterníčky.
  3. Pečieme pri teplote 180 st. do zlatista. Veterníky krásne nabehnú, nafúknu sa. Po upečení rúru vypneme, dvierka mierne pootvoríme a necháme veterníky v rúre. Ak by sme veterníky hneď vybrali, spľasli by. Keď sa rúra trochu ochladila, môžeme vybrať veterníky a zúbkovaným nožom ich prekrojíme na polovicu.
  4. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. 250 g jahôd rozmixujeme na dreň a pridáme ju k šľahačke. Premiešame (môžete ochutiť cukrom) a navrstvíme na spodnú časť. Poukladáme zvyšné jahody, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky a zakryjeme druhou časťou veterníka. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár