NajRecept.sk Podľa ovocia Jahody Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd
Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd
Recept Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Jahodových dezertov je obrovské množstvo. Ak chcete skúsiť niečo nové, pripravte si jahodovú galetku - tenké cesto naplnené čerstvými jahodami.

_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd

Jahodových dezertov je obrovské množstvo. Ak chcete skúsiť niečo nové, pripravte si jahodovú galetku - tenké cesto naplnené čerstvými jahodami.

35 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
jemný tvaroh
200 g
celozrnná špaldová múka
1 kus
vajce
30 g
sladidlo
15 g
kokosový olej

Zvyšné ingrediencie

jahody
1 kus
vajce
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Tvaroh, múku, vajce, sladidlo a roztopený kokosový olej zmiešame. Vypracujeme tuhšie cesto. Trochu sa bude lepiť, ak veľmi, prisypeme múku.
  2. Cesto odložíme na pol hodinu do chladničky a medzitým si nakrájame jahody na plátky.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a umiestnime ho na papier na pečenie, ktorý sme si posypali múkou. Priamo na papieri ho rozvaľkáme do tvaru kruhu.
  4. Približne 2 centimetre od okraja ukladáme do kruhu jahody. až kým nevyplníme celý kruh. Okraje zohneme smerom do stredu. Kraje potrieme vajíčkom a celý koláč posypeme trstinovým cukrom.
  5. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 30-35 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár