NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Jahodová bublanina s tvarohom na hrnčeky (fotopostup)
Jahodová bublanina s tvarohom na hrnčeky (fotopostup)
Recept Jahodová bublanina s tvarohom na hrnčeky (fotopostup)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Vláčna, chutná, jemná a sladká. Toto sú atribúty tohto koláča, ktorý sa hodí takmer na každú príležitosť. A povedzme si pravdu, kto nemá rád jahodovú bublaninu, tak ten asi nevie, čo je dobré. Ja tento recept obmieňam s akýmkoľvek ovocím. Nemôžu chýbať ani kôpky tvarohu, ktoré bublanine dodajú šťavnatosť. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   5.5.2025

Jahodová bublanina s tvarohom na hrnčeky (fotopostup)

Vláčna, chutná, jemná a sladká. Toto sú atribúty tohto koláča, ktorý sa hodí takmer na každú príležitosť. A povedzme si pravdu, kto nemá rád jahodovú bublaninu, tak ten asi nevie, čo je dobré. Ja tento recept obmieňam s akýmkoľvek ovocím. Nemôžu chýbať ani kôpky tvarohu, ktoré bublanine dodajú šťavnatosť. Autor: Mineralka

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
4 ks
vajce
1 a 1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
3 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
tvaroh
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Šťavnatá bublanina s ovocím a tvarohom je dokonalým sladkým dezertom, ktorý robím pravidelne. Perfektne chutí a príprava je tak jednoduchá a rýchla, že ju zvládne úplne každý. Ak by ste doma nemali jahody, pokojne namiesto nich použite iné ovocie – ja mám rada aj ríbezle, čučoriedky alebo maliny.

  1. V miske vymiešame tvaroh s cukrom podľa chuti.
  2. Vajíčka vyšľaháme spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom do tuhej peny. Prilejeme olej a mlieko a krátko prešľaháme. Na záver už len ručne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie. Ja som použila plech o veľkosti 36 x 25 cm.
  4. Na pripravené cesto nanesieme pomocou lyžice kôpky tvarohu a poukladáme ovocie – ja som tentokrát použila jahody.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu cca 35 – 40 minút. Sledujeme.

Bublaninu pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom alebo ju dozdobiť čerstvým ovocím. Chceli by ste vyskúšať mierne odlišnú verziu bublaniny? Stavte na túto nadýchanú mramorovú bublaninu s malinami, ktorú si zamilujete na prvé ochutnanie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár