NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový zákusok - siedme nebo
Jablkový zákusok - siedme nebo
Recept Jablkový zákusok - siedme nebo
Foto: Petra H

Fantastické slávnostné jablčné rezy, ktoré sú tak neodolateľné na pohľad, že si musíte zobrať minimálne 2 kúsky. Po tých dvoch kúskoch sa práve rozbehnete a siahnete po ďalších kúskoch až sa zastavíte pri tom, že z plechu vám zostali iba omrvinky. Určite vyskúšajte, sú to naozaj fantastické rezy, síce trošku náročnejšie na prípravu, ale stojí za to, vyskúšať ich. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   18.6.2021

Jablkový zákusok - siedme nebo

Fantastické slávnostné jablčné rezy, ktoré sú tak neodolateľné na pohľad, že si musíte zobrať minimálne 2 kúsky. Po tých dvoch kúskoch sa práve rozbehnete a siahnete po ďalších kúskoch až sa zastavíte pri tom, že z plechu vám zostali iba omrvinky. Určite vyskúšajte, sú to naozaj fantastické rezy, síce trošku náročnejšie na prípravu, ale stojí za to, vyskúšať ich. Autor: Petra

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Jablčný piškót:

150 g
práškový cukor
230 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžičky
škorica
3 ks
vajce
1,5 dl
olej
1 dl
mlieko
400 g
jablko (nastrúhané na hrubom strúhadle)

Tmavý piškót:

120 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
1/2 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao
1 ks
vajce
1,5 dl
mlieko

Jablčná náplň:

900 g
jablko (nastrúhané na hrubom strúhadle)
2 dl
mlieko
6 lyžíc
cukor
3 bal.
čokoládový puding

Ďalej potrebujeme:

350 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
nastrúhaná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Jablkový piškót:
    Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech s veľkosťou 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 st. asi 30 min.
  2. Tmavý piškót:
    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom striedavo s mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkový piškót a upečieme pri 180 stupňoch asi 20 min.
  3. Jablková plnka:
    Jablká rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali pudingy a necháme prevariť.
  4. Na jablkový piškót nalejeme mierne vychladnutú jablkovú plnku a prikryjeme tmavým piškótom. Na tmavý piškót rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár