NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový sen s čokoládovou polevou od Lucky. Šťavnatý jablkový koláč s tromi dokonalými vrstvami.
Jablkový sen s čokoládovou polevou od Lucky. Šťavnatý jablkový koláč s tromi dokonalými vrstvami.
Recept Jablkový sen s čokoládovou polevou od Lucky. Šťavnatý jablkový koláč s tromi dokonalými vrstvami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Toto je môj obľúbený jablkový koláč. Cesto jemné ako pavučinka, vnútro šťavnaté a na vrchu chrumkavá vrstva čokoládovej polevy. Tieto tri vrstvy si tak dokonale rozumejú, že snáď každý, kto dezert dostane na tanieriku si pochutí. Ak máte radi šťavnaté, kyslé a nie príliš sladké dezerty, určite odporúčam vyskúšať. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   11.1.2025

Jablkový sen s čokoládovou polevou od Lucky. Šťavnatý jablkový koláč s tromi dokonalými vrstvami.

Toto je môj obľúbený jablkový koláč. Cesto jemné ako pavučinka, vnútro šťavnaté a na vrchu chrumkavá vrstva čokoládovej polevy. Tieto tri vrstvy si tak dokonale rozumejú, že snáď každý, kto dezert dostane na tanieriku si pochutí. Ak máte radi šťavnaté, kyslé a nie príliš sladké dezerty, určite odporúčam vyskúšať. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
100 ml
mlieko
100 ml
olej
200 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Jablková vrstva:

1 kg
jablko
4 lyžice
kryštálový cukor
300 ml
voda
1 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
zemiakový škrob

Čokoládová poleva:

100 g
čokoláda
1 lyžica
kokosový olej
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Zákusok je rýchly, jednoduchý a veľmi dobrý. Ideálny je ako ku káve, tak aj ako sladká bodka za dobrým obedom. Dokonca, prekvapiť ním môžete aj na rôznych oslavách alebo posedeniach s blízkymi, ktorí si ho určite zamilujú.

  1. Celé vajíčka vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do tuhej peny. Následne mixér prepneme do nízkych otáčok, prilejeme mlieko a olej, a prisypeme múku a prášok do pečiva.
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie o rozmere 33 x 30 cm. Pečieme pri teplote 170 stupňov po dobu 20 minút. Sledujeme. 
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme jablkovú vrstvu. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a krátko ich na miernom ohni podusíme, aby zmäkli. Pridáme cukor. Vo vode rozmiešame škrob a vanilkový pudingový prášok a zmes prilejeme k jablkám. Uvaríme hustú jablkovú hmotu, ktorú ešte horúcu nalejeme na upečené cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť. 
  4. Na vrch nalejeme čokoládovú polevu. Zvyknem robievať aj ganache – čokoláda a smotana na šľahanie v rovnakom pomere. Tentokrát som však zvolila čokoládovú polevu s kúskom kokosového oleja, ktorá krásne stuhne a pri jedení chrumká pod zubami.

Jablká si s čokoládou perfektne rozumejú a vytvárajú dokonalý dezert, ktorý si zamilujú dospelí aj deti. Po príprave je dobré nechať koláč stuhnúť, aby sa ľahšie servíroval. Následne ho skladujte na chladnom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár