Zo surovín na cesto spracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridáme škoricu a dusíme do mäkka. Mäkké jablká odstavíme a necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme na polovicu. Obe časti rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Jedno cesto preložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Na cesto navrstvíme jablkovú hmotu, do ktorej sme jemne vmiešali ušľahaný sneh z bielkov a pekne uhladíme. Na jablčnú náplň položíme druhý plát cesta, ktorý vidličkou popicháme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 190 stupňov. Pečieme do zlata. Vrch môžeme potrieť olejom, ale nemusíme.
Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom.