NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii
Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii
Recept Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Kombinácii jabĺk a karamelu v koláči sa nedá odolať, Zvyčajne sú tieto koláče plné cukru, no ja som sa rozhodla pripraviť ho v trochu odľahčenej a zdravšej verzii. Ak radi skúšate nové veci, vyskúšajte si ho pripraviť aj vy.

_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii

Kombinácii jabĺk a karamelu v koláči sa nedá odolať, Zvyčajne sú tieto koláče plné cukru, no ja som sa rozhodla pripraviť ho v trochu odľahčenej a zdravšej verzii. Ak radi skúšate nové veci, vyskúšajte si ho pripraviť aj vy.

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

50 g
rozmixované ovsené vločky
50 g
celozrnná špaldová múka
50 g
kokosová múka
80 g
maslo
10 g
trstinový cukor
5 polievkových lyžíc
voda

Plnka

6 ks
jablko
2 lyžičky
mletá škorica
1 lyžica
med
1 ks (38 g)
vanilkový pudingový prášok

Posýpka

15 g
ovsené vločky
30 g
celozrnná špaldová múka
15 g
trstinový cukor
2 lyžičky
mletá škorica
20 g
maslo

Karamel

250 ml
kokosové mlieko z plechovky
30 g
kokosový cukor
10 g
kokosový olej
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Ingrediencie na korpus zmiešame a vytvoríme cesto. Formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie. Na spodok a okraje formy roztlačíme pripravené cesto. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov približne 10 minút.
  2. Jablká nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame s medom a škoricou a povaríme s trochou vody do zmäknutia. Mäkké jablká necháme mierne vychladnúť, následne zmiešame s pudingovým práškom a navrstvíme na korpus.
  3. V miske si zmiešame ingrediencie na posýpku. Hmota by mala byť sypkejšia. Navrstvíme ju na jablkovú plnku a dáme piecť do rúry na 180 stupňov približne 40 minút.
  4. Kokosové mlieko s kokosovým cukrom varíme za priebežného miešania približne 25-30 minút do zhustnutia. Pridáme olej a opäť miešame. Nakoniec môžeme pridať štipku soli. Karamel nalejeme na upečený a mierne vychladnutý koláč.
  5. Koláč odložíme do chladničky kde ho necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár