NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový koláč s vanilkovým pudingom
Jablkový koláč s vanilkovým pudingom
Recept Jablkový koláč s vanilkovým pudingom
Foto: Vk

Vynikajúci krémový zákusok s jablkami. Jemný, chutný a stojí za vyskúšanie.

NajLucka NajLucka    ·   27.10.2020

Jablkový koláč s vanilkovým pudingom

Vynikajúci krémový zákusok s jablkami. Jemný, chutný a stojí za vyskúšanie.

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
2 lyžice
kyslá smotana

Krém:

2 bal.
vanilkový puding
700 ml
mlieko
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 ks
jablko
1 ks
citrón

Ďalej budeme potrebovať:

na posypanie
práškový cukor
podľa chuti
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 28 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme cez sito, pridáme vanilkový cukor a na kocky nakrájané maslo. Dôkladne spracujeme a postupne pridáme žĺtok, práškový cukor a keď je treba, pridáme aj kyslú smotanu. Hmotu rozdelíme na 2 rovnaké časti a odložíme do chladničky.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk polejeme citrónovou šťavou (môžeme posypať škoricou).
  4. 500 ml mlieka privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho do horúceho mlieka. Pridáme cukor a miešaním uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme.
  5. Jednu časť cesta rozvaľkáme a uložíme na dno formy. Navýšime i kraje. Poukladáme nakrájané jablká a zalejeme ich horúcim pudingom. Pekne uhladíme.
  6. Druhú časť cesta rozvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na prúžky. Na puding ich ukladáme tak, aby sme vytvorili mriežku.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 50 min. - 1 hodinu - priebežne sledujeme, každá rúra pečie inak. Upečený koláč vyberieme a vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár