Nadýchané a voňavé jablkové šatôčky, ktoré vedia perfektne zasýtiť. Doma ich máme veľmi radi najmä na raňajky alebo ako rýchlu desiatu. Ich príprava je o niečo zdĺhavejšia v porovnaní s inými kysnutými koláčmi, no rozhodne stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová
Nadýchané a voňavé jablkové šatôčky, ktoré vedia perfektne zasýtiť. Doma ich máme veľmi radi najmä na raňajky alebo ako rýchlu desiatu. Ich príprava je o niečo zdĺhavejšia v porovnaní s inými kysnutými koláčmi, no rozhodne stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová
Cesto na šatôčky je univerzálne a môžete ho naplniť čímkoľvek – tvarohom, džemom, makom alebo slivkovým lekvárom. Výborný je napríklad tento s rumom. Ja som však tentokrát použila voňavé jablká, ktoré som povarila s klinčekmi a škoricou.
Upečené šatôčky môžete po vytiahnutí z rúry potrieť rozpusteným tukom, vďaka ktorému budú ešte mäkšie a lepšie. A v prípade, že ste milovníkom sladkého, šatôčky môžete pokojne posypať práškovým cukrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste