NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Išlské tortičky zdobené marcipánom
Išlské tortičky zdobené marcipánom
Recept Išlské tortičky zdobené marcipánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Išlské tortičky asi pozná každý, takže to nebude žiadna novinka. Niekto ich máča celé v čokoláde, ja ich robievam na takýto spôsob. Zdobím ich podľa nálady, takže ak mám chuť, vyzerajú práve takto, ak nemám, tak sú len poliate čokoládou. Marcipánu nikdy nie je dosť, preto som ho použila aj pri týchto koláčikoch. Vykrajovala som zvončeky a kraje sú obalené v mletých orieškoch, ale ak nemáte oriešky, použite napríklad kokos. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Išlské tortičky zdobené marcipánom

Išlské tortičky asi pozná každý, takže to nebude žiadna novinka. Niekto ich máča celé v čokoláde, ja ich robievam na takýto spôsob. Zdobím ich podľa nálady, takže ak mám chuť, vyzerajú práve takto, ak nemám, tak sú len poliate čokoládou. Marcipánu nikdy nie je dosť, preto som ho použila aj pri týchto koláčikoch. Vykrajovala som zvončeky a kraje sú obalené v mletých orieškoch, ale ak nemáte oriešky, použite napríklad kokos. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

210 g
hladká múka
70 g
práškový cukor
170 g
tuk
40 g
mleté orechy
20 g
kakao

Krém:

2 ks
vajce
120 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
podľa chuti
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krém:
    Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec pridáme rum podľa chuti.
  2. Cesto:
    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a upečieme na 170 stupňov dozlata - čas neviem, sledujeme.
  3. Vychladnuté kolieska spájame krémom a doprostred ešte vložíme piškótu celú namočenú v rume (koliesko-krém-piškótu-krém-koliesko).
  4. Necháme vychladnúť a potom ešte potrieme krémom aj strany tortičky a obalíme ich v mletých orieškoch. Vršok pofŕkame čokoládou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie (polovica orieška, mandle). Ja som dozdobila zvončekom z marcipánu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár