NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Ischelské tortičky s orechovou plnkou
Ischelské tortičky s orechovou plnkou
Recept Ischelské tortičky s orechovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Klasika je klasika. Už som ich nerobila veľmi dlho, tak som si to tento rok zopakovala. Je síce s nimi piplačka, ale určite sa oplatí. Hlavne pre toho, kto miluje orechy. Cesto síce nie je orechové, ale plnka je a vynikajúca je hlavne kombinácia čokolády a celého orieška navrchu. Lahodí to nielen oku, ale i brušku. Plnka síce bola v originálnom recepte iná, ale ja som sa vrátila k mojej klasike - oriešky a marhuľová marmeláda. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   7.10.2020

Ischelské tortičky s orechovou plnkou

Klasika je klasika. Už som ich nerobila veľmi dlho, tak som si to tento rok zopakovala. Je síce s nimi piplačka, ale určite sa oplatí. Hlavne pre toho, kto miluje orechy. Cesto síce nie je orechové, ale plnka je a vynikajúca je hlavne kombinácia čokolády a celého orieška navrchu. Lahodí to nielen oku, ale i brušku. Plnka síce bola v originálnom recepte iná, ale ja som sa vrátila k mojej klasike - oriešky a marhuľová marmeláda. Autor: Karambola

Suroviny

Cesto:

150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
2 lyžice
rum
400 g
hladká múka
štipka
soľ
1 bal.
prášok do pečiva

Náplň:

100 g
mleté orechy
3 lyžice
marhuľová marmeláda

Ďalej:

na poliatie
čokoláda
na ozdobu
polovica orecha
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, pridáme žĺtky, rum a následne aj zmiešané sypké suroviny. Vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na hodinku a potom z cesta vyvaľkáme tenký plát.
  2. Z vyvaľkaného plátu cesta vykrojíme kolieska, ktoré upečieme na papieri na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 7 minút (sledujeme, každá rúra pečie inak, čas je len orientačný).
  3. Mleté oriešky zmiešame s marmeládou - tiež je množstvo len orientačné, záleží na hustote marmelády. Urobíme takú plnku, aby nebola príliš hustá, ani príliš riedka.
  4. Zlepujeme 2 kolieska a následne vrch namočíme do čokoládovej polevy (ja robím čokoládovú polevu tak, že rozpustím vysokopercentnú čokoládu vo vodnom kúpeli, pridám na 100 g čoko 1 lyžicu masla). Na vrch do čokolády položíme polovicu orieška a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár