Najprv prepláchneme ryžu. Potom nakrájame cibuľu na polmesiačiky (tenké, pokiaľ možno).
Do hrnca dáme olej a nakrájanú cibuľu a necháme cibuľu zosklovnatieť. Medzitým si nakrájame papriku. Najprv ju rozkrojte napoly a potom nakrájajte na rezance. Až nám cibuľa zosklovatela, zmiešame strukoviny a vsypeme do hrnca, potom zalejeme dvojnásobkom vody.
Pridáme nakrájanú papriku, soľ, čierne korenie a korenie. Kto by nevedel, koľko soli, tak ja na takú porciu používam väčšiu pol lyžičku, ale nezabudnite na jedno zásadné pravidlo - soli radšej menej ako viac, potom si pokrm môžete dochutiť podľa vlastnej chuti. Necháme variť, kým sa takmer všetka vody nevyparí. Celú zmes v hrnci ešte dôkladne premiešame.
Necháme 5 minút odstáť a môžeme podávať.
Pozn.: Tento pokrm je, napríklad, dobrý s libanonským chlebom.