NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Indiáni s nadýchaným snehom. Klasický piškótový základ môžete takto vylepšiť.
Indiáni s nadýchaným snehom. Klasický piškótový základ môžete takto vylepšiť.
Recept Indiáni s nadýchaným snehom. Klasický piškótový základ môžete takto vylepšiť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Indiánov som pripravovala už viackrát, pretože v našej rodine ide o jeden z najpopulárnejších dezertov. Okrem Vianoc sa u nás často objavujú aj bežne počas roka. Tentokrát som ich vylepšila a pod každého indiána som dala plnenú jahodovú piškótu. Výsledok bol úžasný. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.11.2024

Indiáni s nadýchaným snehom. Klasický piškótový základ môžete takto vylepšiť.

Indiánov som pripravovala už viackrát, pretože v našej rodine ide o jeden z najpopulárnejších dezertov. Okrem Vianoc sa u nás často objavujú aj bežne počas roka. Tentokrát som ich vylepšila a pod každého indiána som dala plnenú jahodovú piškótu. Výsledok bol úžasný. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Indiáni:

4 ks
bielky
250 g
kryštálový cukor
3 lyžice
marmeláda podľa chuti
1 lyžička
citrónová šťava
podľa potreby
plnené piškóty

Poleva:

4 ks
čokoláda
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Či už na Vianoce nemáte čas, alebo len túžite po niečom dobrom a sladkom, indiáni sú tou najlepšou voľbou. Ich príprava nie je náročná, pričom recept si môžete upravovať presne podľa svojich predstáv.

  1. Do bielkov izbovej teploty vsypeme cukor a metličkou prešľaháme, aby sa rozpustil.
  2. Medzitým si nachystáme hrniec s vodou. Keď začne vrieť, navrch umiestnime misku s bielkami a cukrom. Dávame si však pozor, aby sme ju neponorili do vody a bielky neuvarili.
  3. Bielky šľaháme nad parou elektrickým šľahačom na najvyššom stupni minimálne 15 minút. Potom pridáme marmeládu, citrónovú šťavu a ešte chvíľu šľaháme.
  4. Bielkovú zmes odstavíme z tepla, necháme trochu vychladnúť a vložíme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého zdobíme piškóty. Ja som použila plnené piškóty obliate čokoládou, no vhodné sú aj klasické alebo základ upečený z lineckého cesta.
  5. Indiánov vložíme na približne 2 hodiny do chladničky a následne ich omáčame v čokoláde, ktorú sme rozpustili s trochou tuku. Čokolády je potrebné roztopiť viac a v hlbšej nádobe, aby sa dal indián ponoriť úplne celý.
  6. Hotových indiánov dáme znova do chladničky stuhnúť a podávame.

Do čokoládovej polevy nepridávame príliš veľa tuku, aby nebola priesvitná. Ja som rozpustila štyri čokolády s približne 1 cm tuku. Pri omáčaní stačí indiána chytiť za piškótu a ponoriť špičkou dole. Ak ste koláč nechali dostatočne dlho v chladničke, sneh by mal na piškóte dobre držať a nemal by spadnúť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár