Germknödel je väčšia parená buchta, ktorú mnohí poznajú najmä z rakúskych zjazdoviek. Charakteristická je tým, že má nadýchané cesto, ktoré dopĺňa lekvár, vanilkový puding a mak. Nedávno som sa do nej pustila a musím povedať, že výsledok bol viac ako perfektný. Autor: Jana Spurná
Germknödel je väčšia parená buchta, ktorú mnohí poznajú najmä z rakúskych zjazdoviek. Charakteristická je tým, že má nadýchané cesto, ktoré dopĺňa lekvár, vanilkový puding a mak. Nedávno som sa do nej pustila a musím povedať, že výsledok bol viac ako perfektný. Autor: Jana Spurná
Príprava alpskej knedle Germknödel sa podobá tej, s ktorou sa stretnete pri bežných parených buchtách. Jediným rozdielom je len to, že v tomto prípade varíte aj vanilkový puding, s ktorým buchtu podávate. To, čím ju naplníte, sa odvíja čisto od vás. Ja som použila slivkový lekvár.
Pri tvarovaní buchiet nezabúdajte na to, že na rozdiel od tých bežných parených je Germknödel väčší. Okrem lekváru ho môžete plniť aj mrazeným, zaváraným či dokonca čerstvým ovocím podľa svojich preferencií.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste