Slaná veľkonočná hrudka je klasika týchto sviatkov. Niektorí ju volajú aj syrek alebo syrec. Receptov na ňu je neskutočné množstvo. Mňa mamka naučila robiť hrudku naslano – nepridávam do nej vôbec cukor, ktorý nájdete v rôznych iných receptoch. Určite ju vyskúšajte. Stojí za to. Autor: Karambola
Slaná veľkonočná hrudka je klasika týchto sviatkov. Niektorí ju volajú aj syrek alebo syrec. Receptov na ňu je neskutočné množstvo. Mňa mamka naučila robiť hrudku naslano – nepridávam do nej vôbec cukor, ktorý nájdete v rôznych iných receptoch. Určite ju vyskúšajte. Stojí za to. Autor: Karambola
Veľkonočnú hrudku či syrek máme doma najradšej neochutenú. Len občas do nej pridávam nasekanú jarnú cibuľku alebo petržlenovú vňať. Ak by ste chceli, aby mala výraznejšiu chuť, môžete ju oživiť čerstvými bylinkami, mletou paprikou či dokonca olivami.
Keď si pripravíte hrudku naslano, môžete ju podávať napríklad k šunkám, údenému mäsu či dokonca k majonézovému šalátu, ktorý pripravujem podľa tohto receptu. Prípade si ju vychutnajte samostatne len s čerstvým pečivom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste