NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Hrnčekový recept na jemný jablkový koláč Padanka s nádychom škorice
Hrnčekový recept na jemný jablkový koláč Padanka s nádychom škorice
Hrnčekový recept na jemný jablkový koláč Padanka s nádychom škorice
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tento koláč som nazvala Padanka, pretože je z opadaných jabĺk, ktoré som našla pod stromom. Zvyknem ho pripravovať hlavne z tých skorých jabĺčok, ktoré opadajú zo stromu ešte začiatkom júla. Odporúčam všetkými desiatimi. Cesto je jemné ako pavučinka a škoricové jablká nikdy nič nepokazia. Na vrch samozrejme nesmie chýbať mrvenička. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   19.7.2024

Hrnčekový recept na jemný jablkový koláč Padanka s nádychom škorice

Tento koláč som nazvala Padanka, pretože je z opadaných jabĺk, ktoré som našla pod stromom. Zvyknem ho pripravovať hlavne z tých skorých jabĺčok, ktoré opadajú zo stromu ešte začiatkom júla. Odporúčam všetkými desiatimi. Cesto je jemné ako pavučinka a škoricové jablká nikdy nič nepokazia. Na vrch samozrejme nesmie chýbať mrvenička. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

1 hrnček = 250 ml

2 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
2 lyžice
olej
250 g
mascarpone alebo kyslá smotana
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Ďalej:

6 ks
stredne veľké jablká
1 bal.
škoricový cukor

Mrvenička:

100 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
100 g
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Najskôr si pripravíme mrveničku - zmiešame rukou všetky potrebné suroviny a dáme do chladničky. 
  2. Vajíčka vyšľaháme mixérom spolu s cukrom do tuhej peny, prilejeme olej, následne pridáme mascarpone alebo kyslú smotanu, pridáme potom múku zmiešanú s práškom do pečiva a dostaneme trochu hustejšie cesto, ktoré rozotrieme na plech s papierom na pečenie. 
  3. Na vrch poukladáme na kocky nakrájané jablká, ktoré sme zmiešali so škoricovým cukrom a na vrch rukami rozmiestnime mrveničku, ktorú sme si pripravili vopred.
  4. Dáme piecť na 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár