NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Hrnčekový recept na dokonalý dvojfarebný tvarohový koláč s čokoládou
Hrnčekový recept na dokonalý dvojfarebný tvarohový koláč s čokoládou
Hrnčekový recept na dokonalý dvojfarebný tvarohový koláč s čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Tento dvojfarebný koláč je dokonalým spojením nadýchaného cesta a bohatého kakaového a tvarohového krému. Očarí vás svojou jemnosťou a výbornou chuťou. Je ideálny pre každú príležitosť, kde chcete ohromiť svojich hostí. Tento koláč je nielen chutný, ale aj vizuálne atraktívny vďaka kontrastu svetlých a tmavých vrstiev. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže aj menej skúsení cukrári ho zvládnu bez problémov. Kombinácia jemného tvarohu a intenzívneho kakaa vytvára harmonickú chuť, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších. Podávajte ho s čerstvým ovocím alebo šľahačkou pre ešte väčší zážitok. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   4.6.2024

Hrnčekový recept na dokonalý dvojfarebný tvarohový koláč s čokoládou

Tento dvojfarebný koláč je dokonalým spojením nadýchaného cesta a bohatého kakaového a tvarohového krému. Očarí vás svojou jemnosťou a výbornou chuťou. Je ideálny pre každú príležitosť, kde chcete ohromiť svojich hostí. Tento koláč je nielen chutný, ale aj vizuálne atraktívny vďaka kontrastu svetlých a tmavých vrstiev. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže aj menej skúsení cukrári ho zvládnu bez problémov. Kombinácia jemného tvarohu a intenzívneho kakaa vytvára harmonickú chuť, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších. Podávajte ho s čerstvým ovocím alebo šľahačkou pre ešte väčší zážitok. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto na plech 30x40cm:

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
práškový cukor
1/2 hrnčeka
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
3 ks
vajce
1 ks
prášok do pečiva
podľa potreby
kakao
1 ks
jemný tvaroh
1 ks
hrudkový tvaroh
1 ks
vajce
podľa chuti
kryštálový cukor
trocha
mlieko
1 lyžica
solamyl
na poliatie
čokoláda
trocha
maslo
trocha
olej
na posypanie
kokos
na posypanie
burizony
na posypanie
čokoládová ryža
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame do cesta všetky ostatné ingrediencie okrem kakaa.
  2. Plech vymažeme maslom a vysypeme kokosom.
  3. Väčšiu časť cesta vylejeme na plech, do zvyšnej časti cesta primiešame kakao a aj tmavé cesto vylejeme cik-cak na plech.
  4. Tvarohy vymiešame s cukrom, vajíčkom, solamylom a troškou mlieka na zriedenie a cukrárenským sáčkom urobíme prúžky na plechu.
  5. Pečieme na 170 stupňoch asi 35 minút.
  6. Po vychladnutí polejeme čokoládou, ktorú sme nad parou zriedili s maslom a olejom a posypeme kokosom, nasekanými burizonmi a čokoládovou ryžou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár