Makový koláč s citrónom a šľahačkou je na sviatky ako stvorený. Výborný je na spotrebovanie maku, ktorý sme používali pri pečení vianočných koláčov. Jeho nadýchané cesto dopĺňa krémová vrstva a citrónový sirup, vďaka ktorým nie je príliš sladký.
Makový koláč s citrónom a šľahačkou je na sviatky ako stvorený. Výborný je na spotrebovanie maku, ktorý sme používali pri pečení vianočných koláčov. Jeho nadýchané cesto dopĺňa krémová vrstva a citrónový sirup, vďaka ktorým nie je príliš sladký.
Tento makový dezert si zamilujete nielen pre jeho skvelú chuť, ale aj jednoduchú prípravu a to, že sa hodí ako na bežné dni, tak aj na slávnostne prestreté stoly. Ak by ste neboli milovníkmi citrónových príchutí, citrónový sirup môžete úplne vynechať.
Hotový koláč krájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky a podávajte. Namiesto maku ho môžete dekorovať aj mletými orechmi, kokosom, mandľovými plátkami alebo hoblinami čokolády. Dokonca, skvelo môže vyzerať aj plátok citróna, ktorý naň položíte tesne pred servírovaním.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste