NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra
Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra
Recept Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Za 5 minút pripravený a šup do rúry piecť. Veľmi jednoduchý, hrnčekový, bez váhy a dokonca aj bez použitia mixéra. Ja mám rada mak a tento koláčik je výborný - bez krému, vôbec nie je suchý, je vláčny a dokážem si ho predstaviť aj s džemom pod čokoládou. Autor: Janka

Jaja79    ·   4.3.2021

Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra

Za 5 minút pripravený a šup do rúry piecť. Veľmi jednoduchý, hrnčekový, bez váhy a dokonca aj bez použitia mixéra. Ja mám rada mak a tento koláčik je výborný - bez krému, vôbec nie je suchý, je vláčny a dokážem si ho predstaviť aj s džemom pod čokoládou. Autor: Janka

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
1 hrnček
olej
2 hrnčeky
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
4 ks
žĺtok
2 hrnčeky
biely jogurt
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 hrnčeky
mletý mak
1 bal.
prášok do pečiva

Poleva:

150 g
horká čokoláda
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta - cukor, olej, vanilku, vaječené žĺtky, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.
  2. Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
  3. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
  5. Vaječné bielky spotrebujete pri inom druhu koláča.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár