NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčekový kokosový rez, ktorý je na tanieri za polhodinu.
Hrnčekový kokosový rez, ktorý je na tanieri za polhodinu.
Recept Hrnčekový kokosový rez, ktorý je na tanieri za polhodinu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tak toto je naozaj hotové za 10 minút. Pečenie trvá 20 minút. Takže suma sumárum je to polhodina, čo máte koláčik na tanieri. Dokonalá kombinácia jemného cesta a šťavnatej kokosovej vrstvy zo šľahačkovej smotany, ktorá sa na koláč leje za horúca. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   18.2.2025

Hrnčekový kokosový rez, ktorý je na tanieri za polhodinu.

Tak toto je naozaj hotové za 10 minút. Pečenie trvá 20 minút. Takže suma sumárum je to polhodina, čo máte koláčik na tanieri. Dokonalá kombinácia jemného cesta a šťavnatej kokosovej vrstvy zo šľahačkovej smotany, ktorá sa na koláč leje za horúca. Autor: Karambola

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 250 ml
2 ks
vajce
1 hrnček
práškový cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
500 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Vrch:

1 hrnček
práškový cukor
1 a 1/2 hrnčeka
kokos

Na poliatie:

400 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tento kokosový rez je tak dobrý, že ho budete pripravovať na každý víkend, oslavu alebo sviatok. Nadýchané piškótové cesto zvláčňuje smotana, vďaka ktorej nie je výsledný dezert vôbec suchý.

  1. Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, potom prilejeme mlieko, olej a následne pridáme aj múku s práškom do pečiva. Pripravené cesto nalejeme na plech 20 x 30 cm, ktorého dno sme vyložili papierom na pečenie. 
  2. Pred pečením koláč ešte posypeme zmesou práškového cukru a kokosu a vložíme ho do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút. 
  3. Po upečení koláč ihneď polejeme studenou šľahačkovou smotanou. Ak neodoláte, môžete ho nakrájať a servírovať, prípadne ho dajte vychladiť aspoň na hodinu do chladničky. Bude tak lahodnejší.

Kokosové rezy sú nadýchané, vláčne a skutočne dokonalé. Ak by ste okrem nich chceli vyskúšať ešte niečo s exotickou príchuťou kokosu, inšpirujte sa naším receptom na tento koláč, ktorý kombinuje krehké cesto spolu so sladkým tvarohom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár