NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu
Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu
Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Vynikajúce pečivo, ktoré sa u nás doma stalo veľmi populárne. Určite vyskúšajte aj vy. Nebudete ľutovať. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   7.4.2021

Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu

Vynikajúce pečivo, ktoré sa u nás doma stalo veľmi populárne. Určite vyskúšajte aj vy. Nebudete ľutovať. Autor: Mineralka

110 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Na 2 veľké bagety:

3 lyžičky
sušené droždie
3 hrnčeky (250 ml)
hladká múka
1 hrnček
voda
1 lyžička
soľ
1 lyžica
olivový olej
1/2 lyžičky
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
110 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. V troche teplej vody rozpustíme cukor, pridáme sušené droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na polovicu a vytvarujeme bagety, ktoré uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu.
  3. Kým bagety na plechu kysnúť, vyhrejeme rúru na 220 stupňov. Tesne pred pečením na vrchu urobíme ostrým nožom zárezy a dáme piecť. Ak chcete, aby boli bagety extra chrumkavé, na spodnú časť rúry umiestnite starší plech, do ktorého pri vkladaní bagiet nalejete hrnček studenej vody (vytvorí sa tak zápara). Rúru ihneď zavrite, aby para neunikla.
  4. Pečieme cca pol hodinu - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár