NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Hrnčeková mrkvová torta s extra krémom z mascarpone, tvarohu a smotany.
Hrnčeková mrkvová torta s extra krémom z mascarpone, tvarohu a smotany.
Recept Hrnčeková mrkvová torta s extra krémom z mascarpone, tvarohu a smotany.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Zostalo mi veľa mrkvy, preto som si povedala, že upečiem nadýchanú mrkvovú tortu s bohatým krémom. V chladničke som našla okrem tvarohu aj mascarpone a smotanu na šľahanie, ktoré sa postarali o skutočne dokonalý výsledok.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.3.2025

Hrnčeková mrkvová torta s extra krémom z mascarpone, tvarohu a smotany.

Zostalo mi veľa mrkvy, preto som si povedala, že upečiem nadýchanú mrkvovú tortu s bohatým krémom. V chladničke som našla okrem tvarohu aj mascarpone a smotanu na šľahanie, ktoré sa postarali o skutočne dokonalý výsledok.

40 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 hrnčeky
strúhaná mrkva
1/2 kocky
maslo
1/2 hrnčeka
olej
1/2 hrnčeka
med
4 ks
vajce
3 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
cukor
1 lyžica
škorica
1 lyžička
jedlá sóda
hrsť
sušené hrozienka
hrsť
orechy

Krém:

250 g
mascarpone
250 g
tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Mrkvová torta je vďaka medu a škorici príjemne sladká. Krém som preto príliš nesladila. Ak by ste však boli milovníci sladkého, množstvo cukru môžete v recepte zvýšiť. Dokonca krém môžete osladiť nielen práškovým cukrom, ale pokojne aj iným sladidlom podľa svojich preferencií.

  1. Do misy rozbijeme vajíčka, prisypeme cukor a vyšľaháme do peny.
  2. Následne postupne pridáme ďalšie ingrediencie – očistenú a nastrúhanú mrkvu, maslo, olej, med, múku, škoricu, sódu, sušené hrozienka a nasekané orechy. Pre lepšiu chuť môžete hrozienka namočiť do vody, rumu alebo sirupu.
  3. Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút.
  4. Krém: Na nízkych otáčkach vyšľaháme v mise mascarpone, tvaroh, smotanu a práškový cukor.
  5. Hotové cesto necháme vychladnúť, prekrojíme ho na polovicu a naplníme 3/4 krému. Zostávajúci krém nanesieme navrch torty, uhladíme a dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.

Po vychladení tortu nakrájajte a podávajte. Ozdobiť ju môžete marcipánovými mrkvičkami, nastrúhanými orechmi alebo čímkoľvek iným podľa svojich vlastných predstáv. A ak milujete mrkvovú tortu, no vyhýbate sa múke, vyskúšajte túto bezlepkovú verziu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár