Zostalo mi veľa mrkvy, preto som si povedala, že upečiem nadýchanú mrkvovú tortu s bohatým krémom. V chladničke som našla okrem tvarohu aj mascarpone a smotanu na šľahanie, ktoré sa postarali o skutočne dokonalý výsledok.
Zostalo mi veľa mrkvy, preto som si povedala, že upečiem nadýchanú mrkvovú tortu s bohatým krémom. V chladničke som našla okrem tvarohu aj mascarpone a smotanu na šľahanie, ktoré sa postarali o skutočne dokonalý výsledok.
Mrkvová torta je vďaka medu a škorici príjemne sladká. Krém som preto príliš nesladila. Ak by ste však boli milovníci sladkého, množstvo cukru môžete v recepte zvýšiť. Dokonca krém môžete osladiť nielen práškovým cukrom, ale pokojne aj iným sladidlom podľa svojich preferencií.
Po vychladení tortu nakrájajte a podávajte. Ozdobiť ju môžete marcipánovými mrkvičkami, nastrúhanými orechmi alebo čímkoľvek iným podľa svojich vlastných predstáv. A ak milujete mrkvovú tortu, no vyhýbate sa múke, vyskúšajte túto bezlepkovú verziu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste