NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Hrnčeková mrkvová torta bez vajíčok s jemnou pomarančovou polevou.
Hrnčeková mrkvová torta bez vajíčok s jemnou pomarančovou polevou.
Recept Hrnčeková mrkvová torta bez vajíčok s jemnou pomarančovou polevou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Jednoduchá, rýchla a tak dobrá. Túto mrkvovú tortu budete mať hotovú do hodiny, takže ju môžete pripraviť kedykoľvek – cez víkend aj týždeň. Vďaka mrkve má krásnu farbu a je dokonalo šťavnatá, pričom ju perfektne dopĺňa sladká cukrová poleva. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.3.2025

Hrnčeková mrkvová torta bez vajíčok s jemnou pomarančovou polevou.

Jednoduchá, rýchla a tak dobrá. Túto mrkvovú tortu budete mať hotovú do hodiny, takže ju môžete pripraviť kedykoľvek – cez víkend aj týždeň. Vďaka mrkve má krásnu farbu a je dokonalo šťavnatá, pričom ju perfektne dopĺňa sladká cukrová poleva. Autor: Jana Podoláková Burkartová

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1/4 hrnčeka
olej
3/4 hrnčeka
mlieko
1 hrnček
hladká múka
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
2 ks
mrkva
1/2 bal.
kypriaci prášok
podľa chuti
pomarančová kôra

Poleva:

3 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
sušené mlieko
podľa potreby
pomarančová šťava

Ďalej:

podľa potreby
marcipánové mrkvičky
podľa potreby
lyofilizované maliny
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Mrkvová torta je univerzálny zákusok, ktorý môžete spraviť kedykoľvek počas roka. Vhodný je ku káve v nedeľu alebo ako dezert na oslavy či stretnutia s blízkymi. Zvyčajne som ho robila podľa tohto receptu, no tentokrát som vynechala vajíčka, mierne zmenila ingrediencie a všetko som merala pomocou lyžíc a hrnčekov.

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Pridáme k nej ďalšie ingrediencie – olej, mlieko, múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok a pomarančovú kôru.
  2. Všetko poriadne premiešame a vylejeme do tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút – sledujeme.
  3. Tortu necháme vychladnúť a potom ju polejeme cukrovou polevou. Tú pripravíme zmiešaním práškového cukru a sušeného mlieka. K suchým surovinám postupne pridávame pomarančovú šťavu. Na jej množstvo si dávame pozor, aby poleva nebola príliš tekutá.
  4. Takto pripravenú mrkvovú tortu dekorujeme mrkvičkami z marcipánu, dáme ju na chladné miesto stuhnúť a potom servírujeme.

Mrkvovú tortu môžete pred podávaním posypať práškovým cukrom. Je však dostatočne sladká, preto tento krok môžete pokojne vynechať. Ja som ju okrem toho dozdobila ešte kyslastými lyofilizovanými malinami, ktoré skvelo kontrastovali so sladkým cestom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár